Zidane kolmanda järjestikuse finaalkoha järel: me kirjutame ajalugu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real
Madridi Real Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga esimene finalist on Madridi Real, kes leppis korduskohtumises Müncheni Bayerniga 2:2 viiki ning pääses üldskooriga 4:3 finaali. Real on nüüd kolmel aastal järjest jõudnud Euroopa tugevaimas eurosarjas finaali ning peatreener Zinédine Zidane’i sõnul kirjutatakse ajalugu.

«Sellel klubil on suur ajalugu ning me jätkame selle ajaloo kirjutamist. Madrid ei anna kunagi alla. Meil oli sel korral palu raskusi, kuid meil oli vastas ka tugev meeskond. Aga me uskusime endasse ja jõudsime finaali läbi võitluse,» ütles Zidane.

Zidane kiitis kohtumise järel oma väravavahti Keylor Navast. «Ta näitas end heast küljest. See oli raske mäng ning ta andis meile oma tõrjetega jõudu. Ta päästis meie naha mitmel korral,» ütles prantslane.

Bayerni peatreeneri Jupp Heynckesi sõnul vääris Bayern tegelikult vastasseisus edasipääsu. «Me peame vaatama suurt pilti. Esimeses mängus pidime kohe alguses tegema kaks sunnitud vahetust ja see tegi olukorra raskeks. Meil oli puudu viis põhikoosseisu mängijat ning see mõjutas kahes mängus tulemust. Kuid meie mängijad olid tasemel ja ma see ei ole vabandus,» ütles Heynckes.

Reali ootab finaalmänguks vastast Roma ja Liverpooli poolfinaalist. Avamängu võitis Liverpool 5:2. «Ma ei suuda finaali ennustada. Roma ja Liverpool pole veel mänginud, aga Liverpoolil on suurem tõenäosus edasi pääseda. Usun, et finaalist tuleb võrdne mäng, aga ma ei tea, kes favoriit on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles