Seeria viigis! Saaremaa tuli Tartus rongi alt välja

Karl Rinaldo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa võrkpallimeeskond alistas Eesti meistrivõistluste finaalseeria teises kohtumises Tartu Bigbanki võõrsil 3:2 (23, –19, –14, 21, 8) ja viigistas seisu 1:1.

Kolmapäevane avamängu 3:0 võit veel hästi meeles, ei teinud tartlased algkoosseisus ainsatki vahetust. Küll aga jooksid Saaremaal väljakule kaks uut meest. Urmas Tali saatis platsile nii diagonaali Hindrek Pulga kui temporündaja Konstantin Riabuha, kes vahetasid välja vastavalt Siim Põlluääre ja slovakk Matej Hukeli.

Esialgu kõik toimiski. Saarlased surusid vaimu- ja füüsilise jõuga võõrustajad selili ja läksid 16:12 juhtima. Üllataval kombel põhines saarlaste edu paljuski nurgaründajate täpsetel lahendustel – Pulk oli saanud selleks hetkeks vaid neli tõstet ja toonud kaks punkti. Meelis Kivisild ja Curtis Stockton tõid tartlased veel punkti kaugusele, ent geim lõppes Brook Sedore’i servieksimusega.

Teise geimi algus oli esimese peegelpilt. Tartlased haarasid silmapaistva kaitsetöö toel 6:3 algedu. Löögiulatusse saarlasi enam ei lastudki. Oma roll vahe kasvatamisel oli ka Kivisilla ja Stefan Kaibaldi ettearvamatutel servidel, mis ei lubanud Tali hoolealustel neile omast kiiret võrkpalli mängida. Geimivõit 25:19 Tartule.

Midagi ei muutunud ka kolmandas geimis. Tartu jätkas domineerimist, samal ajal kui saarlased olid selgelt liimist lahti ega tundunud end väljakul hästi. Ka nähtamatu Pulga asemel mängu sekkunud Põlluäär ei suutnud mängu muudatust tuua. Kolmas geim läks Tartule suisa numbritega 25:14.

Neljandas saarlased kosusid: viigiseisul 19:19 tehti vahespurt ja võideti geim 25:21. Kõik jäi seega viienda geimi otsustada, just nagu oli juhtunud ka neljast eelnevast omavahelisest mängust kolmel puhul. Mängu kangelaseks kerkis Põlluäär, kes viiendas geimis pidurdamatuna lausa seitse palli maha lõi ja Saaremaale tulemusega 15:9 mängu võidu tõi. 

Slovakk Tomaš Halanda tõi saarlastele 16 ja Põlluäär 13 punkti, Tartu resultatiivsemad olid Stockton 18 ja Kaibald 17 punktiga. Nelja võiduni peetav seeria jätkub pühapäeval Tartus.

* * *

Saaremaa VK mängija Siim Põlluäär: «Alguses ei saanud vedama, pärast ei saanud pidama. Jube punnitamine oli, aga õnneks tuli ära. Kahe-kolme nädalane paus andis tunda. Loodetavasti see võit tõi meid reele tagasi. Iga mees vaatas avamängu järel peeglisse, sest piinlik, et kodus säärase 0:3 ketuka saime.»

Enne mängu:

Avamängu nii kindel võit tuli mõningase üllatusena ka võitjate peatreeneri Andrei Ojametsa jaoks. «Ei varja, on natukene üllatav. Ei tea, kas Saaremaa polnud valmis, et me nii kõvasti vastu hakkame. Kuskil nad esimeses geimis murdusid, meie pidasime nende servi pressi all vastu ja suuri rumalusi ei teinud,» sõnas Ojamets Kanal 12 mängujärgses intervjuus.

Saaremaa peatreener Urmas Tali tõdes, et asjad ei sujunud seeria avakohtumises kuidagi. «Ei tulnudki finaali tunnet, mäng käima ei läinud kuskilt. Tartu mängis täna lihtsalt paremini kui meie,» kommenteeris Tali ja leidis, et ka temal oli kaotuses oma roll, sest oli viimasel ajal seotud hoopis U20 koondisega, kes osales EM-valikturniiril. «Reedel on uus mäng, vaja on palju võita, et seda tiitlit kätte saada. Nüüd on kaks mängu Tartus ja seal peame midagi ära tegema, et seerias üldse ellu jääda. Parandamist vajab meil kõik,» lisas Tali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles