Red Bullide avarii viitas sellele, et tiim eelistab Verstappenit?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull võib tulevikus F1 sarjast loobuda
Red Bull võib tulevikus F1 sarjast loobuda Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Vormelisaate Motorsport Show külaliste arvates viitas Bakuu tänavarajal toimunud Red Bullide avarii sellele, et meeskond eelistab pigem Max Verstappenit.

Red Bulli võistkonnale lõppes Aserbaidžaani etapp 40. ringil pauguga, kui terve võidusõidu omavahel puselnud Max Verstappen ja Daniel Ricciardo põrkasid peasirge lõpus kokku.               

Äsja boksipeatuse teinud naasnud ning neljandal kohal olnud Verstappen proovis nimelt viiendat kohta hoidnud Ricciardo möödumiskatset blokeerida, pendeldades pidurdusmaal paremale - vasakule. Ricciardo ei suutnud reageerida ja sõitis pidurdusmaal tiimikaaslasele tagant otsa.

«Ma arvan, et see juhtum kinnitab teooriat, et Red Bull on rohkem Maxi kui Danieli taga,» ütles BTCC võistlussarja direktori Alan Gow.

Endine McLareni meeskonna kommunikatsioonipealik Matt Bishop nõustus eelkõnelejaga. «Nii tõenäoliselt ongi. Ja sellepärast ma arvangi, et Christian Horneri (Red Bulli pealik) süda murdus,» ütles Bishop.

Saatekülaliste hinnangul pidanuks Red Bull juba oluliselt varem olukorda sekkuma, sest meeskonnakaaslaste kokkupõrge oli eelnevalt õhus.

«Kui mina oleksin Red Bulli pealik, oleksin olukorra lahendanud paremini. Daniel oli selgelt Maxist kiirem ning nad oleksid pidanud Maxile korralduse andma. Jah, nad mõlemad on esisõitjad, kuid igas sõidus on olukorrad erinevad,» ütles Gow.

Samas ütles Bishop, et televaatajatel pole kasutada kogu informatsiooni. «Me ei tea, mida nad kõike raadios rääkisid. See olukord meenutas mulle 2013. aasta Malaisia etappi (Sebastian Vettel eiras tiimikäsklusi ning ründas Mark Webberit – toim). Christian ütles siis Sebile, et see asi muutub juba tobedaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles