Craig Breen tuleb WRC autoga Rally Estoniale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Breen ja Scott Martin stardivad Shell Helix Rally Estonial Citroën C3 WRC-ga.
Craig Breen ja Scott Martin stardivad Shell Helix Rally Estonial Citroën C3 WRC-ga. Foto: Rally Estonia

Juuli keskel Lõuna-Eestis sõidetava rahvusvahelise autoralli Shell Helix Rally Estonia osalejate nimekiri täienes teise uue generatsiooni WRC autoga. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team sõitjad Craig Breen ja Scott Martini sõiduvahendiks on Citroën C3 WRC.

«Tulen suurima heameelega taas Eestisse. Olen Rally Estonial startinud kaks korda ja mul on sellest võistlusest head mälestused,» rääkis Breen. Ta lisas, et ralli Eesti teedel annab hea võimaluse sõita kiiretel katsetel, mis on heaks ettevalmistuseks enne Soome MM-rallit. «Suudame Citroën C3 WRC autoga pakkuda kindlasti väärt vaatemängu, milles fännid pettuma ei pea,» lubas Breen.

Citroëni meeskonna juhi Pierre Budarti sõnul on osalemine Rally Estonial on tiimile täismahus testi eest, sest see annab võimaluse kasutada rohkem erinevaid katseid kui tavalisel testil.

Craig Breen 2015. aastal Rally Estonial
Craig Breen 2015. aastal Rally Estonial Foto: Rein Sainas /

«Teisest küljest saame nii anda Breenile ja Martinile rohkem kilomeetreid autos. Sõitja ja kaardilugeja seisukohast on samuti hea, et seda tehakse võistlusel, sest nii suudetakse ka omavahelist koostööd kiiretel teedel enne Soome MM-rallit harjutada,» sõnas ta.

Eestlasi usaldatakse

Citroëni meeskond stardib Rally Estonial teist korda, 2012. aastal said Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul Citroën Junior WRT meeskonna Citroën DS3 WRCga teise koha. Craig Breen stardib Rally Estonial kolmandat korda, 2011. aastal oli ta stardis koos Gareth Robertsiga Ford Fiesta R2 autoga ning 2015. aastal koos Scott Martiniga Peugeot 208 T16 R5 autoga. 

Citroëni osalemine on märk sellest, et suund saavutamaks WRC-etapi staatust leiab professionaalses rallimaailmas toetust

Mõistagi on Rally Estonia eesmärk tippsõitjate kaasamisega ka laiem. On ju plaan 2021. aastal MM-kalendrisse murda.

«Äärmiselt tiheda võistlus- ning testikalendriga Citroëni tehasetiimi osalemine Rally Estonial on aga lisaks märk sellest, et Urmo Aava ja tema meeskonna poolt võetud suund saavutamaks WRC-etapi staatust leiab professionaalses rallimaailmas toetust. Mõistagi on meie privileegiks olla Citroëniga igakülgelt abiks selle julge unistuse täitumisele,» sõnas Citroëni Baltikumi maaletooja Veho Eesti AS juhatuse liige Mihkel Vaks.

Craig Breen 2015. aastal Rally Estonial
Craig Breen 2015. aastal Rally Estonial Foto: Rein Sainas /

Sama meelt on ralli korraldaja Aava.

«Autospordil on Citroëni jaoks oluline roll ja usun, et see lisab neile oma klientide silmis atraktiivsust. Läbi Citroëni meeskonna ning Craig Breeni ja Scott Martini tuleku Rally Estoniale saame tuua kodusele rallipublikule maailmaklassi vaatemängu uute WRC autodega koju kätte. Hyundai meeskonna sõitjad Hayden Paddon ja Sebastian Marshall saavad endale tugevad konkurendid. Omalt poolt saame pakkuda mõlemale meeskonnale häid võimalusi testimaks sõitjaid ja autosid enne järgmisi MM-sarja etappe. See, et Citroëni meeskond Rally Estonial juba teist korda stardib, on tunnustus Eesti korraldusmeeskonnale, see on märk, et nad usaldavad meid.»

Korraldusmeeskonna eesmärgiks on valmistada ette kompaktne võistlustrass ja head kiiruskatsed. Selle õnnestumiseks tehakse aktiivset koostööd ralli regionaalsete partneritega.

«Teeme aktiivset koostööd Otepää ja Kanepi valdadega, et valmistada ette Ida-Euroopa parimad kruusateed, kus katseid korraldada. Selle tagab pidev töö ja ettevalmistus. Nii saame pakkuda sõitjatele ja meeskondadele atraktiivseid kiiruskatseid, luua traditsioonid ja see kõik on väga oluline saavutamaks meie peaeesmärki, milleks on WRC etapi korraldamine Eestis,» lisab Aava.

Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles