Euroopa liiga finaalis kohtuvad Madridi Atletico ja Marseille

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matthew Childs / REUTERS

Madridi Atletico alistas jalgpalli Euroopa liiga poolfinaali korduskohtumises Londoni Arsenali 1:0 ning jõudis finaali üldskooriga 2:1. Teises mängus suutis avamängu 0:2 kaotanud Salzburg kohtumise küll lisaajale viia, kuid Rolando 116. minuti värav viis Marseille üldskooriga 3:2 finaali.

Arsenali jaoks algas kohtumine äärmiselt halvasti, kui mängu 12. minutil vigastas Laurent Koscielny Achilleuse kõõlust ning viidi kanderaamiga väljakult minema.

Avapoolaja lõpus muutus Londoni klubi seis veelgi mustemaks, sest kohtuniku antud üleminutitel pääses Diego Costa David Ospinaga üks-ühele ning realiseeris külmavereliselt olukorra, viies Atletico 1:0 juhtima.

Kuigi Arsenal näitas teisel poolajal hoopis ilusamat jalgpalli, ei suudetud ühtegi võimalust väravaks lüüa. See tähendas, et Arsenali euroteekond on selleks korraks läbi. Ühtlasi kadus Arsenali viimane lootus jõuda läbi Euroopa liiga järgmiseks hoojaks Meistrite liigasse. Inglismaa meistrivõistlustel on nad lootuse nelja parema sekka jõuda minetanud.

Teine poolfinaal algas külalismeeskonna Marseille 2:0 eduseisust. Salzburg suutis aga 53. minutil tänu Amadou Haidara tabamusele korduskohtumist juhtima minna. 65. minutil lõi Bouna Sarr omavärava ning Salzburg asus juba 2:0 juhtima. Kuna normaalajal rohkem väravaid ei löödud, läks mäng lisaajale.

Lisaajal saatis edu Marseille’d, kui kohtumise 116. minutil oli nurgalöögi järel täpne vahetusest mängu sekkunud Rolando. Kuna rohkem mängus väravaid ei löödud, pääses finaali 3:2 üldvõiduga Marseille.

Enne mängu

Eeldatavalt tugevama poolfinaali korduskohtumises võõrustab Madridi Atletico kodustaadionil Arsenali. Londonis peetud avamäng jäi mäletatavasti 1:1 viiki. See oli magus tulemus Atleticole, kes mängis pea kogu kohtumise arvulises vähemuses.

Arsenal seisab täna silmitsi ülimalt keerulise ülesandega, sest Atleticole pole kodustaadionil ühtegi väravat löödud alates 20. jaanuarist. Vahepealsel ajal on Atletico väravavaht Jan Oblak uuel kodustaadionil hiilanud 20 tõrjega.

Teises paaris alistas Marseille avakohtumises koduväljakul 2:0 Salzburgi. Pole kahtlustki, kummale meeskonnale elab kaasa Atletico ründeäss Antoine Griezmann.

«Marseille on minu jaoks Prantsusmaa suurim klubi, isegi täna. Nad on enesekindlad ning usun, et nad jõuavad finaali. Loodan, et ka meie jõuame finaali, sest tahan väga nende vastu mängida,» ütles Griezmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles