Blogi: Kontaveit alistas Madridi turniiri avaringis maailma esikümne mängija! (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Eesti parim tennisist Anett Kontaveit (WTA 29.) alistas kõrgetasemelise Madridi turniiri avaringis tugeva ameeriklanna Venus Williamsi (WTA 8.) 3:6, 6:3, 6:2. Loe veidi vähem kui kaks tundi kestnud mängu kohta Postimehe blogist! 

ENNE MÄNGU:

37-aastane Williams ja 22-aastane Kontaveit on varem kohtunud kaks korda. 2015. aastal võitis Williams US Openi kaheksandikfinaalis kindlalt 6:2, 6:1. 2016. aastal Prantsusmaa lahtiste avaringis peetud mäng oli märksa tasavägisem, ent Williams võitis ikkagi 7:6 (5), 7:6 (4).

Kontaveit alustas liivavaäljakute hooaega Šveitsis Luganos, ent kaotas seal avaringis valgevenelannale Vera Lapkole. Märksa paremini läks eestlannal Stuttgardis, kus ta sai jagu maailma 20. reketist Kristina Mladenovicist, 12. real olevast Angelique Kerberist ja 27. kohal olevast Anastassija Pavljutšenkovast. Alles poolfinaalis tuli tunnistada maailma kuuenda numbri Karolina Pliškova paremust.

Williams pole liivaväljakutel tänavu veel mänginud, tema seni viimane turniir oli märtsi lõpus peetud Miami Open. Seal jõudis ameeriklanna veerandfinaali, ent kaotas siis tol hetkel edetabelis 93. kohal olnud kaasmaalannale Danielle Collinsile. Hooaja alguses piirdus Williams nii Sydney turniiril kui ka Austraalia lahtistel ühe mänguga, kuid jõudis enne Miami turniiri Indian Wellsis poolfinaali.

Maailma edetabeli 15 paremast mängijast ei tee Madridis kaasa vaid Kerber, kes andis Stuttgardis Kontaveidile põlvevigastuse tõttu teise seti alguses loobumisvõidu ja ravib traumat. Williamsi ja Kontaveidi kohtumise võitjat ootab järgmises ringis kas valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitš või kvalifikatsiooniturniirilt põhitabelisse jõudnud mängija. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles