Jäähoki MM algas Venemaa võidu ja Kanada kaotusega

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taanis algas jäähoki MM-finaalturniir ühe ühepoolse ja ühe väga põneva thrilleriga. Samal ajal, kui Venemaa purustas 7:0 (3:0, 1:0, 3:0) Prantsusmaa, sai USA karistusvisete seeria järel 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 0:1, 1:0) jagu Kanadast.

Kanada asus 2:0 juhtima, aga täpselt normaalaja keskel (30.00) viis Johnny Gaudreau ameeriklased 3:2 ette. Kanada viigistas, USA läks taas ette ja Kanada viigistas taas, kui Colton Parayko tegi 9.12 enne lõppu seisuks 4:4.

Neli minutit enne normaalaja lõppu eemaldati kaheks minutiks Kanada ründaja Pierre-Luc Dubois, aga USA ei suutnud arvulist ülekaalu ära kasutada. Kolm kolme vastu mängitud viie minuti pikkune lisaaeg väravaid ei toonud ja võitjat tuli otsida karistusvisete seeriast, mille võitis kuue viskevooru järel USA. Otsustava tabamuse autor oli Cam Atkinson.

Venemaa otsustas võitja ära juba avakolmandikul, kui viskas kolme minuti ja 14 sekundi jooksul ehk vahemikus 7.08-10.22 kolm väravat. Venemaa edukaim oli Kirill Kaprizov kolme resulatiivsuspunktiga (2+1).

Õhtustes mängudes on kohtub tiitlikaitsja Rootsi A-alagrupis Valgevenega ning võõrustaja Taani on B-alagrupis vastamisi Saksamaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles