Rootsile kindel võit, olümpiahõbe alustas MMi kaotusega

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa - Taani matši võitja selgus karistusvisete seerias.
Saksamaa - Taani matši võitja selgus karistusvisete seerias. Foto: JOE KLAMAR / AFP/Scanpix

Taanis täna alanud jäähoki MMi õhtustes mängudes sai Rootsi kindla 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) võidu Valgevene üle ning Pyeongchangi olümpiahõbe Saksamaa pidi tunnistama lisaajal võõrustajate 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) paremust.

Taani asus juhtima 29. minutil, kui tabas Jesper Jensen, aga Saksamaa viigistas peagi läbi Leon Draisaitli värava. Teisele vaheajale mindi siiski Taani 2:1 eduseisus, sest 36. minutil tabas Frederik Storm.

Saksamaa jõudis 2:2 viigini 9.17 enne normaalaja lõppu, kui värava viskas Yasin Ehliz. Lisaaega pidi Saksamaa alustama arvulises vähemuses 15 sekundit enne lõpusireeni teenitud eemaldamise tõttu, aga neljakesi kolme vastu mängides Taani sihile ei jõudnud. Väravat ei toonud ka ülejäänud lisaaeg ja kahe punkti omaniku pidi selgitama karistusvisete seeria.

Sakslased ei suutnud Taani väravavahi Fredrik Anderseni selja taha läkitada mitte ainsatki sooritust viiest. Taanlastest tabas aga Detroit Red Wingsi ridadesse kuuluv Frans Nielsen. Taanile seega 3:2 võit ja kaks punkti tabelisse.

Rootsi asus juhtima 10. minutil, kui 28-sekundilise vahega tabasid Lias Andersson ja Gustav Nyquist. Teisel kolmandikul teenis Rootsi kolm eemaldamist, aga Valgevenet see mängu tagasi ei aidanud, vaid skoori kasvatasid Mattias Janmark ja Rickard Rakell. Lõppskoori vormistas 3.49 enne mängu lõppu Mika Zibanejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles