Vene olümpiakomitee president astus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5474818 12.04.2018 President of the Russian Olympic Committee Alexander Zhukov at a meeting of the Russian Olympic Committee's executive committee. Anton Denisov / Sputnik
5474818 12.04.2018 President of the Russian Olympic Committee Alexander Zhukov at a meeting of the Russian Olympic Committee's executive committee. Anton Denisov / Sputnik Foto: ANTON DENISOV / Sputnik

Venemaa olümpiakomitee juht Aleksandr Žukov teatas tagasiastumisest.

Žukovi sõnul tahab ta keskenduda edaspidi oma poliitilisele karjäärile. Ta kuulub võimuerakonda Ühtne Venemaa ja on Vene parlamendi asespiiker.

Ta on juhtinud olümpiakomiteed alates 2010. aastast ning võitles suure osa oma ametiajast Vene sportlaste suhtes esitatud dopingusüüdistuste vastu. 

«Süütute karistamine on ebaõiglane ja ebamoraalne ning täielikult vastuolus olümpialiikumise põhimõtetega,» ütles Žukov pärast ROKi poolt esitatud dopingukaristust, kui keelati ära Venemaa koondise osalemise Pyeongchangi taliolümpiamängudel, kuid lubati vene sportlased mängudele «rangetel tingimustel» ja «olümpialipu all». «Igaüks peaks oma pattude eest ise vastutama,» lisas president.

Olümpiakomitee uue juhi valimised peaksid toimuma 29. mail. Komitee tulevaseks liidriks ennustatakse praegust asepresidenti Stanislav Pozdnjakovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles