Lehis lasi hiilgava võimaluse käest, Kuusk sai valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter / Postimees

Enne tiitlivõistlusi peetaval hooaja viimasel epeevehklemise MK-etapil Dubais eestlannadel hästi ei läinud. Parimana jõudis Kristina Kuusk teise ringi. 

Kuusk oli küll tasavägist kohtumist veel kuus sekundit enne aja lõppu 8:7 juhtimas, kuid Sun viigistas seisu 9:9. Seejuures vigastas hiinlanna oma õlga ning tema tohterdamiseks kulus mitu minutit. Pika ootamise järel said naised siiski taas vehelda ning kuigi Kuusk asus esimesena ründama, suutis viimasel sekundil torke teha hoopis hiinlanna ning 10:9 võita.. Kuusk mainis ülekandes, et koperdas oma jala otsa.

Eesti esinumber, maailma edetabelis seitsmendal kohal olev Julia Beljajeva kaotas üllatuslikult kvalifikatsioonist alustanud Gruusia vehklejale Maia Gutšmazovale 11:15. Randmevigastusest paranev Irina Embrich alistus 13:15 itaallanna Federica Isolale. Nelli Differt kaotas avaringis venelanna Violetta Kolobovale 8:15. Erika Kirpu langes juba kvalifikatsioonis. 

Eesti koondise moodustamine suvisteks tiitlivõistlusteks (EM ja MM), mis pannakse reglemendi järgi paika põhimõttel 3+1. Kolm kohta otsustatakse Eesti edetabeli põhjal ja neljanda liikme nimetab treenerite töörühm, kus kõige enam maksab naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma sõna.

Nõnda lootis ka äsja Eesti meistriks tulnud Lehis lootis oma neljandat kohta edetabelis parandada ning veerandfinaali jõuda, ent temagi maitses valusat kaotust juba avaringis.

Lehis oli küll kohtumist kahekordse maailmameistri Rossella Fiamingo vastu veel 20 sekundit enne aja lõppu 11:9 juhtimas, kuid itaallanna kaks kiiret torget viigistasid seisu. Lehis sai küll prioriteedi, kuid Fiamingo võitis matši lisaajal 12:11. 

Eesti naiste edetabel on hetkel säärane:

1. Julia Beljajeva 357

2. Erika Kirpu 261

3. Kristina Kuusk 276

4. Katrina Lehis 193

5. Irina Embrich 157

6. Nelli Differt 131

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles