NFLi klubi on tantsutüdrukute ahistamise pärast suures plindris

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Redskinsi tantsutüdrukud
Washington Redskinsi tantsutüdrukud Foto: JOE ROBBINS / AFP

NFLi klubi Washington Redskins sattus skandaali, sest nende tantsutüdrukute väitel sunniti neid ööklubis ülakeha paljaks võtma ning sponsoritele eskorttüdrukuks olema.

New York Timesi andmetel ulatub skandaal aastasse 2013, kui tantsutüdrukuid pildistati Costa Ricas kalendri jaoks. Ajalehega rääkinud viis anonüümseks jääda soovinud tantsutüdrukut tundsid, et klubi käitub kupeldajana.

Tüdrukud meenutasid, et pärast 14-tunnist tööpäeva andis tantsutüdrukute eest vastutanud juht neile teada, et üheksat tantsutüdrukut 36-liikmelisest grupist ootab õhtul eriline ülesanne – mõned sponsorid soovivad neid ööklubis eskordina kasutada. Tüdrukud teadsid, et töökohustusest ei saa keelduda, ent nii mõnigi neiu läks ööklubisse pisarates.

«Nad ei ähvardanud küll meid relvaga, aga minek oli kohustuslik. Meilt ei küsitud, meile öeldi. Olime löödud, sest me teadsime täpselt, mis meid ees ootab.»

Kuigi tantsutüdrukut tööülesanne seksi ei hõlmanud, väidavad nad, et tundsid, kuidas neid kupeldatakse.

Washington Redskinsi tantsutüdrukud
Washington Redskinsi tantsutüdrukud Foto: Patrick Smith / AFP

Probleem polnud mitte ainult ööklubiintsidendis  – kuigi eelnevalt oli kokku lepitud, et kalender ei sisalda intiimseid ja paljastavaid pilte, pidid mõned tantsutüdrukud ikkagi oma ülakeha paljaks võtma. Nõnda oli mõne pildi peal neidude ainsaks kehakatteks kehavärv. Häirivaks faktoriks oli aga tantsutüdrukute sõnul mitte isegi poolalasti piltidel poseerimine, vaid see, kuidas mõned sponsorid ja nende sõbrad naisi himuralt piilumas käisid.

«Moodustasime ühe mu sõbranna pildistamise ajal inimbarrikaadi, et saaksime kuidagi meestel tema nägemist takistada. Ma sain nii vihaseks, sest need mehed olid kogu aeg kuskil taustal.»

Washington Redskinsi tantsutüdruk
Washington Redskinsi tantsutüdruk Foto: Win McNamee / AFP

Redskinsi president Bruce Allen tõrjub süüdistusi, kuid andis mõista, et «ebasobivalt tegutsenud töötajad peavad silmitsi seisma märkimisväärsete tagajärgedega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles