Klopp kandideerib tiitlile, mida ta ilmselt ei saa

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: Alfredo Falcone/lapresse

Liverpooli jalgpallimeeskonna juhendaja Jürgen Klopp kandideerib Inglismaa kõrgliiga aasta parimaks treeneriks.

Kui 50-aastane sakslane viis Liverpooli Meistrite liigas finaali, siis Inglismaa meistrivõistlustel heitlevad tema hoolealused kolmanda (äärmisel juhul ka teise) koha nimel. Kaks mängu enne hooaja lõppu jääb kolmandal kohal olev Liverpool Manchester Unitedist maha viie silmaga, kuid edestab ühe enam peetud mängu juures punktiga Tottenham Hotspuri. Ühtlasi jahib Klopp karjääri esimest medalit Inglismaa meistrivõistlustelt.

Kloppi vastased aasta parima treeneri valimisel on Manchester City nelja-aastase vahe järel Inglismaa meistriks viinud Pep Guardiola, Rafael Benitez (Newcastle United), Sean Dyche (Burnley), Roy Hodgson (Crystal Palace) ja Chris Hughton (Brighton & Hove Albion).

Suure tõenäosusega võidab auhinna Guardiola, sest Manchester City ülekaal konkurentide ees on sellel hooajal olnud mäekõrgune. Kõrgele kohale võib kerkida ka Dyche, kelle juhendatav Burnley lõpetab hooaja ilmselt seitsmendal positsioonil.

Aasta treener selgub jalgpalliekspertide ja -fännide koondtulemusena.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles