Eesti discgolfarid lähevad EMile kõrgeid kohti püüdma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise kapten Kristin Tattar.
Eesti koondise kapten Kristin Tattar. Foto: Laura Meigas

Eesti Discgolfi Liit kinnitas 16 mängijat, kes esindavad Eesti koondist 15.-18. augustini Euroopa meistrivõistlustel Horvaatias.

Vastavalt reglemendile moodustati koondis kuues divisjonis: MPO, FPO, MPM, MPG, MPS ja MJ1. 12. EMil esindavad Eestit:

  • FPO: Kristin Tattar (võistkonna kapten; Hole-in-One), Anni Eesmaa (Hiiumaa Dagö) ja Kaidi Allsalu (CDG).
  • MPO: Silver Lätt (CDG), Martin Rotmeister (Hole-in-One), Siim Isup (Tartu Discgolfar) ja Albert Tamm (CDG).
  • MJ1: Kasper Pisa (Dagö), Maico Rimmel (CDG) ja Robin Lepik (Viljandi Ketas).
  • MP40: Oliver Endla (Drive-In), Raimo Kimmel (CDG) ja Markko Kivi (Tallinna Baribal Discgolf).
  • MP50: Vahur Roht (Viljandi Ketas) ja Ardo Sepp (CDG).
  • MP60: Jüri Lamp (Annikoru Discgolfi Klubi).

Tiimi kaptenil ja mullu EMil napilt medalita jäänud Tattaril on hea meel, et sel aastal esindab Eestit tugev ja ühtne koondis. «Loodan, et kõik suudavad Horvaatias endast parima anda ja tagasi tulla kõrgete kohtadega,» ütles ta.

Kui üle-eelmisel EMil Šveitsis eraldati Eestile kümme ja eelmisel EMil Soomes 13 kohta, siis tänavu juba 16, mis näitab, et Euroopa mõistes oleme discgolfi-suurriik. Rohkem mängijaid on selle aasta mõõduvõtul välja panna vaid Soomel (26).

Eesti Discgolfi Liidu presidendi Rein Rotmeistri sõnul näitab see, et kohalik kettagolf areneb kiiresti. «See on väga tubli saavutus. Senistel EMidel pole veel õnnestunud medaleid võita, kuid tänavune koondis on väga võitlusvõimeline ja ootame esimesi medaleid. Pöidlad pihku!» rääkis ta.

EMil mängitakse kolm 18-korvilist ringi. Igast divisjonist pääseb neljandat ehk finaalringi mängima 50 protsenti mängijatest. Eeldatav auhinnafond on 18 000 eurot. Tiitlivõistlustest võtab osa 200 kettagolfarit, kes on jagatud kaheksasse soo- ja vanusegruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles