Hokidraama: tšehhid pääsesid armsate naabrite vastu viimastel sekunditel

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Necas on visanud normaalaja lõpus viigi- ehk sisulise võiduvärava.
Martin Necas on visanud normaalaja lõpus viigi- ehk sisulise võiduvärava. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Jäähoki MMil Taanis pidasid vihase ja dramaatilise heitluse naabrid Tšehhi ja Slovakkia. Soosikuks peetud tšehhid viskasid viigivärava 10 sekundit enne normaalajal lõppu ja võitsid lõpuks lisaajal 3:2.

Slovakkia juhtis esimese kolmandiku järel 1:0 ja teise lõppedes 2:1. Otsustaval perioodil jahtisid tšehhid marulise survega viigitabamust - normaalaja peaaegu kolm viimast minutit rünnati nii, et väravavaht oli pingile kutsutud ja asendatud väljakumängijaga.

Risk sai tasutud: vaid kümme sekundit enne sireeni kõlamist viskas Martin Necas seisuks 2:2. Nüüd olid ohjad juba Tšehhi käes ning lisaajast oli kulunud vaid 2.09, kui Dmitri Jaskin võidutabamuseni jõudis ning tšehhidele tabelisse kaks punkti kirjutas. Mängu iseloomust annab hea pildi pealevisete võrdlus: Tšehhil 42, Slovakkial 17.

Teistes tänastes A-alagrupi kohtumistes alistas Šveits samuti lisaajal 3:2 Austria, Prantsusmaa oli Valgevenest üle 6:2. Reedel oli Venemaa saanud 7:0 jagu Prantsusmaast ja Rootsi 5:0 Valgevenest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles