Järelvaadatav: kolmandat korda Tartust jagu saanud Saaremaad lahutab meistritiitlist üks võit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa võrkpalliklubi alistas Eesti meistrivõistluste finaalseeria neljandas mängus koduväljakul Tartu Bigbanki 3:0 (25:20, 25:21, 27:25) ja asus nelja võiduni peetavat seeriat 3:1 juhtima. Seeria viies mäng peetakse neljapäeval Kuressaares.

26 punktiga üleplatsimeheks kerkinud Saaremaa mängija Hindrek Pulk sõnas mängujärgses intervjuus, et saarlased tõestasid publikule, et nad oskavad endiselt koduväljakul võita. Teadupärast seeria avamäng Kuressaares kaotati. «Tahtsime näidata, et oskame koduväljakul võita. Esimese mängu kaotus näris hinge,» rääkis Pulk.

«Sidemängijaga oli täna oluliselt parem klapp kui eelmistes mängudes. Täna töötas meie kaitse päris edukalt ning saime palle päris palju üles,» lisas Pulk, kelle sõnul ei saa veel šampanjat külma panna, kuid seeria soovitakse neljapäeval ära lõpetada.

Bigbanki vanameister Rait Rikberg: «Kindlasti olime mänguks päris hästi ja esimese geimi alguses kõik sujus (seejärel mängis Tartu suure edu maha – toim). Stefan (Tartu tugitala Stefan Kaibald) on natuke haige ja teistelt abi ei tulnud.»

«Geimid olid väga tasavägised ning vahe Saaremaaga ei ole suur, aga hetkel on nemad ikkagi paremad,» kommenteeris Rikberg ning lisas, et seeria on olnud huvitav, aga esimesest võidust sai Saaremaa hoo sisse.

Enne mängu:

Kolmandas kohtumises jätkus võõrsil võetud võitude seeria ja 3:1 (25:13, 26:24, 18:25, 25:23) paremuse pani maksma Saaremaa, asudes enne kaht kodumängu seeriat juhtima 2:1. Võitjate resultatiivseim oli 19 punkti (+9) toonud Tomaš Halanda, Mihkel Tanila lisas 11 silma (+2). Saaremaa vastuvõtuprotsent oli 63, rünnakuid realiseeriti 48-protsendiliselt. Blokipunkte koguti 12 (neist 5 läks Tanila kontole) ja servil löödi 6 ässa ning tehti 17 viga. Tartu edukaim oli 22 punktiga (+10) Curtis Stockton, Mart Naaber lisas 13 punkti (+7). Tartu vastuvõtt oli 57,9%, rünnak 38,8%. Blokipunkte kogunes 10, servipunkte vaid 2 (vigu tehti 13).

Täna oli võitjate resultatiivseim 19 punkti (+9) toonud Tomaš Halanda, Mihkel Tanila lisas 11 silma (+2). Saaremaa vastuvõtuprotsent oli 63, rünnakuid realiseeriti 48-protsendiliselt. Blokipunkte koguti 12 (neist 5 läks Tanila kontole) ja servil löödi 6 ässa ning tehti 17 viga. Bigbanki edukaim oli 22 punktiga (+10) Curtis Stockton, Mart Naaber lisas 13 punkti (+7). Tartu vastuvõtt oli 57,9%, rünnak 38,8%. Blokipunkte kogunes 10, servipunkte vaid 2 (vigu tehti 13).

Saaremaa juhendaja Urmas Tali tõdes Kanal 12 intervjuus, et kuigi seerias haarati eduseis, tuleb võtta mäng korraga. «Statistikat vaadates olime natuke paremad igas elemendis, see saigi täna määravaks,» ütles Tali ja kommenteeris tema kasutuses olevaid mängijaid. «Pikem pink? Valikud on meil olemas, tuleb kasutada. Mõnikord «joppab», mõnikord mitte. Ei usu, et Tartu on alla andnud. Täna oleme väikeses edus, aga järgmises mängus ei maksa see midagi.»

Tartu juhendaja Andrei Ojamets leidis, et saatuslikuks said vead. «Otsustavatel hetkedel mehed teevad lubamatuid vigu. Koduseinad tekitavad võidukohustust ja iseasi on, kuidas keegi sellele võidukohustusele vastu peab. Määravaks sai, et otsustaval hetkel üks mees (Curtis Stockton) servib mitu meetrit auti.. Nemad ei eksi, meie eksisime,» sõnas Ojamets Kanal 12 intervjuus ja lisas, et vaimsest väsimusest tuleb jagu saada. «Kui tundub, et sein on ees, siis tegelikult on veel 20-25% varusid inimesel sees. Iseasi, kuidas keegi suudab neid varusid välja tuua. Saaremal on pingilt ka rohkem võtta,» lisas peatreener.

Seeria viies mäng peetakse neljapäeval samuti Kuressaares, kuues ja seitsmes vajadusel vastavalt laupäeval ja pühapäeval Tartus ja taas Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles