Tipphetked: Barcelona sai Hispaania kõrgliigas šokk-kaotuse ja imeline seeria katkes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Hispaania jalgpalli kõrgliigas lõppes juba ammu meistritiitli kindlustanud Barcelona võimas seeria, kui võõral väljakul tunnistati Levante 5:4 paremust. Ühtlasi purunes Barcelona lootus läbida liigahooaeg ainsagi kaotuseta.

21-aastane Ghana ründaja Emmanuel Boateng viis esimese pooltunniga võõrustajad kahe väravaga juhtima, kuid poolajapausile mindi Levante 2:1 eduseisus, sest 38. minutil jõudis sihile ka Philippe Coutinho.

Teine poolaeg algas Barcelonale veel suurema šokiga, kui Levante sahistas võrku 46., 49. ja 56. minutil – kaks väravat lõi Enis Bardhi, kübaratriki vormistas Boateng. Tundus, et Barcelona ei rabele enam neljaväravalisest kaotusseisust välja, aga…

Lionel Messita mänginud Barcelona rünnakuid vedas eelkõige Coutinho, kes säras oma teise tabamusega 59. minutil ning vormistas kübaratriki viis minutit hiljem. 69. minutil teenis Sergio Busquets Barcelona kasuks 11 meetri karistuslöögi ning selle realiseeris kaks minutit hiljem väravaks Luis Suarez.

Barcelonal jäi viigivärava püüdmiseks üle 20 minuti, kuid Kataloonia meeskond ei suutnud järelejäänud ajaga viienda tabamuseni jõuda ning rohkem ei teinud skoori ka võõrustajad. Tegu oli Barcelona esimese kaotusega sellel hooajal Hispaania kõrgliigas.

Mängu parim: Emmanuel Boateng

Mängu tipphetked

Enne mängu:

Tänavuse hooaja meister Barcelona on jätkuvalt Hispaania kõrgliigas kaotuseta. Mängitud 36 kohtumisest on võidetud 27 ning viigistatud üheksa. Et ilusat seeriat mitte rikkuda, tuleb Barcelonal kindlasti kaotust vältida. Sügisringi kohtumises teenis Barcelona koduväljakul veenva 3:0 võidu.

Tolles mängus avavärava löönud Lionel Messi jääb aga tänasest kohtumisest kõrvale, sest peatreener otsustas talle enne liigahooaja viimast mängu Real Sociedadiga veidi puhkust anda. Arvestades, et Barcelonal on tiitel juba kindlustatud ning Messi oli alles aprillis vigastatud, on Barcelona peatreeneri käik loogiline. Seda enam, et Messit ootab suvel ees jalgpalli MM-finaalturniir.

Levante asub Hispaania liigas 43 punktiga 16. kohal. Sõltuvalt Espanyoli ja Malaga mängu tulemusest on Levantel võimalik täna tõusta tabelis 14. positsioonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles