Käidi koduklubi mängis maha võimaluse pääseda otse Inglismaa kõrgliigasse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birmingham City mängija Harlee Dean tähistab Fulhamile löödud väravat.
Birmingham City mängija Harlee Dean tähistab Fulhamile löödud väravat. Foto: Chris Radburn / EMPICS Sport

Inglismaa jalgpalli esiliigas peeti täna viimane mängudevoor ning nüüd on selged ka need meeskonnad, kes hakkavad võitlema pääsu nimel Premier League’i.

Juba ammu oli selge, et liiga võitjana pääseb otse Inglismaa kõrgliigasse Wolverhampton Wanderers, kes lõpetas 46-voorulise liigahooaja 99 punktiga. Teise otsepääsme kõrgseltskonda teenis Cardiff City, kes kogus hooajaga 90 punkti.

Mattias Käidi (praegu on eestlane Ross Countys laenul – toim) kodulubi Fulham mängis täna maha suurepärase võimaluse tõusta otse Premier League’i, sest kaotas 1:3 Birmingham Cityle. See tähendab, et Londoni klubi lõpetas hooaja 88 punktiga ning ees ootavad play-off-mängud.

Neljanda koha teenis Inglismaa esiliigas Aston Villa (83 punkti), viies oli Middlesbrough (76 punkti) ning kuues Derby County (75 punkti). Kõik nimetatud klubid hakkavad koos Fulhamiga mängima play-offe, mille võitja teenib koha Inglismaa kõrgliigasse.

Fulham kohtub play-offi poolfinaalis Derby Countyga, Aston Villa aga Middlesbrough'ga. Poolfinaalid mängitakse kodus-võõrsil süsteemis, sealjuures peab parema asetusega meeskond teise mängu kodus. Finaalmänge toimub üks ning see peetakse 29. mail Wembleyl.

Inglismaa esiliigast langesid tänavusel hooajal madalamasse seltskonda Barnsley, Burton Albion ning Sunderland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles