Anett Kontaveit murdis Eesti naiste ülipika Williamsite needuse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US Openil 2015 tegi Anett Kontaveit suure läbimurde, jõudes 16 parema hulka. Seal peatas ta tee Venus Williams.
US Openil 2015 tegi Anett Kontaveit suure läbimurde, jõudes 16 parema hulka. Seal peatas ta tee Venus Williams. Foto: KENA BETANCUR / AFP / Scanpix

Enne üleeilset olid Eesti naistennisistid pidanud maailmakuulsate õdede Williamsitega kokku seitse mängu. Nende duellide settideskoor oli siitpoolt vaadatuna nukker – 0 : 14. Kaia Kanepi kaotas «kuivalt» neli korda Serenale ja korra Venusele, Anett Kontaveit kahel puhul Venus Williamsile.

Laupäeva õhtu Madridis murdis needuse. Iseäranis rõõmustav, et Kontaveit ei piirdunud üksnes setivõiduga, vaid surus Venus Williamsi päriselt põlvili. 3:6, 6:3, 6:2 võit tähistas neljandat korda viimasel aastal, kui ta maailma esikümnesse kuuluvast vastasest jagu saab. Tippaegadel WTA pingerivi tipus trooninud 37-aastane Williams asub praegu kaheksandal tabelireal, 15 aastat noorem Kontaveit on 29.

«Kaial on olnud omad ja minul omad setid. Aga ma ei mõtle eriti varasematele mängudele – seda enam, et senised kohtumised Venusega pidasin siiski tükk aega tagasi,» meenutas ta heitlusi US Openil (2015) ja Prantsusmaa lahtistel (2016). «Olen vahepeal saanud palju paremaks mängijaks. Kuigi jah, pärast loosimist pidasin tabelit raskeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles