Ebaõnnesõdur Bottas sai maineka lohutusauhinna

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Aserbaidžaani GP-järel ebaõnnesõduri hüüdnime külge pookinud Mercedese F1-piloot Valtteri Bottas kinnitas Autospordile, et Bakuus juhtunu tegi teda vaid tugevamaks. Sel nädalavahetusel peetava Hispaania GP eel on ta lootusrikas.

Soomlane oli Aserbaidžaanis  teel hooaja esimese võidu poole, kui sõitis kolm ringi enne finišit üle ringrajale sattunud prügi, mis lõhkus ta tagumise parema rehvi ja sõit jäi pooleli. «Ma ei näinud ega tundnud, et oleksin millestki üle sõitnud. Väga keeruline on seda tajuda, kui kiirus on ligi 350 km/h ja sirge üpris künklik,» ohkas Bottas, keda hiljem meeskonnakaaslane, etapi võitnud Lewis Hamilton kohe pärast finišit lohutama ruttas.

Valtteri Bottase õnnetu hetk Bakuu GP-l
Valtteri Bottase õnnetu hetk Bakuu GP-l Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Bottas lubas seepeale juhtunu unustamiseks 10 pinti õlut juua ning tunnistas Autospordile, et elu läheb edasi.

«Loomulikult oli see pettumus, aga pettumused on elu ja eriti mootorispordi osa,» sõnas ta. «Olen alati arvanud, et kui seda õigesti teha, siis ebaõnnestumistest on võimalik õppida ja tugevamaks saada.»

Bottas sai nädalavahetusel ka väikese lohutusauhinna – tuhandete fännide ees sõitis ta Mercedes W07 autoga Faenzast Brisighellasse ning võttis vastu eelmise aasta saavutuste eest Lorenzo Bandini auhinna.

Varasemalt on auhinna, mis antakse «tugeva tahte, visaduse ja sihikindluse eest», teeninud sellised tipud nagu Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton ja Max Verstappen. Soomlane rääkis, et unistas sellisest autasust juba väikese poisina.

«Ma ei saanud eelmisel nädalal karikat, aga nüüd sain,» muigas ta. «Ja see on palju parem!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles