Isa tahtis kergejõustikutalendi maailmarekordiüritust takistada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armand Duplantis
Armand Duplantis Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS

18-aastane Rootsi kergejõustikutalent Armand Duplantis uuendas nädalavahetusel enda nimel olevat teivashüppe juunioride maailmarekordit, ületades 5.93. Maailma hooaja edetabelis jääb ta sellega alla vaid maailmarekordimehele Renaud Lavilleniele (5.95).

Seejuures oli teivashüpe Lafayette'is toimunud võistlusel Duplantisele kõigest soojendus 100 meetri jooksuks ning tema isa Greg ei tahtnud pojal lasta üle 5.80 hüpata. 

«Plaan oli teha kaks hüpet, aga tegin neli. Ma lihtsalt pidin seda tegema, tunne oli nii hea,» selgitas rootslane The Advertiserile, miks ta isa soovitust eiras.

Pingutus teivashüppematil sprindis ära ei tasunud. Duplantis jooksis kümme minutit pärast teivashüppe lõppu alanud sprindis 10,74 ning lõpetas jooksu kaheksandana. «Ma ei saanud enne stardipauku arugi, kui väsinud ma olin. Esimese 10 meetri järel oli kogu teivashüppest tulnud adrenaliin kadunud. Aga päeva lõpuks mind isegi ei huvitagi,» muigas ta.

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles