Valgevene jäähokiliit vallandas koondise peatreeneri keset MM-finaalturniiri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Lewise aeg Valgevene koondise tüüri juures sai keset MM-finaalturniiri läbi.
Dave Lewise aeg Valgevene koondise tüüri juures sai keset MM-finaalturniiri läbi. Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS / Scanpix

Valgevene jäähokikoondise peatreener Dave Lewis peab hakkama uut töökohta otsima: keset käimasolevat MM-finaalturniiri teatati talle, et tema teeneid enam ei vajata.

Valgevene on pidanud MMil seni kolm mängu ja kaotanud need kõik, väravate vahe on seejuures 2:17. Kui allajäämisi Rootsile ja Venemaale peeti veel vastuvõetavaks, siis 2:6 kaotus Prantsusmaale saigi Lewisele saatuslikuks. Tema ameti võtab üle senine abitreener Sergei Puškov.

64-aastane Lewis on varem töötanud NHLis Detroit Red Wingsi ja Boston Bruinsi peatreenerina. Ka toona lõppesid mõlemad tööotsad talle vallandamisega. Valgevene koondist juhendas ta alates 2014. aastast. Kanadalane palgati eesmärgiga viia meeskond 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudele, ent Valgevene jäi sealt siiski napilt eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles