Kontaveit: olen füüsiliselt tugevam ja suudan rahulikult mängida (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Madridi tenniseturniiril kolmes setis tšehhitarile Petra Kvitovale alla jäänud Anett Kontaveit lausus, et jääb turniiriga kokkuvõttes rahule, kuna suutis alistada kaks tugevat vastast ja anda kolmandale väärika lahingu.

«Arvan, et mängisin kindlasti paremini kui eile. Vastane oli kindlasti tugevam kui eile, mäng ise oli parem,» sõnas Kontaveit Eesti ajakirjanikele. Mängu raskeim hetk oli tema sõnul kolmandas setis. «Mul olid seal murdepallid, mida ei suutnud ära kasutada. Sellest oli kõige rohkem kahju.»

Eriti märkimisväärne oli Kontaveidi esimese seti võit, sest ta jäi seisul 2:4 ka 15:40 kaotusseisu, ent suutis teha väga eduka tagasituleku. Esimese seti keskel pidas ta nõu ka oma treeneri Glenn Schaapiga.

«Eks see ikka aitas, ta ütles, et kõik on hästi – proovi enda servi hoida. Ma ei teagi, kas see mingi suurema muutuse tõi. Aga ta kindlasti toetab ja see on hästi positiivne,» kiitis Kontaveit Schaapi, kellega tal on jätkuvalt väga hea klapp.

Äsjasel Stuttgardi turniiril poolfinaali jõudnud, nüüd Madridis Venus Williamsi ja Aliaksandra Sasnovitši alistanud ning maailma 10. reketile Kvitovale kõva lahingu andnud Kontaveit lisas, et väsimust ta täna ei tundnud.

«Võib-olla oleks võinud natuke rohkem energiat olla, aga ma ei tunne, et midagi selle taha jäi,» lausus ta. «Absoluutselt jäi hea tunne sisse – sain kaks väga head võitu ja siis tuli napp kaotus top 10 mängijale,» hindas Kontaveit, nimetades tänast duelli Kvitovaga võrreldes eelmise omavahelise kohtumisega Cincinnatis tasemelt märksa kõrgemaks.

Mis on toonud kaasa selle, et Kontaveit suudab kolmesetilisi mänge eelmise aastaga võrreldes paremini mängida? «Füüsiliselt olen kindlasti edasi läinud ja paremaks saanud. Kuidagi rahulikult suudan mängida. Ma ei teagi täpselt, millest see tuleb,» muigas Kontaveit.

Kontaveit osaleb järgmisena kõrgetasemelisel 3,35-miljoni dollarilise auhinnafondiga Rooma turniiril, kus mängudega tehakse algust juba esmaspäeval. Mullu jõudis eestlanna seal veerandfinaali, alistades selle käigus toonase maailma esireketi Angelique Kerberi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles