Terjerite kombel Chelsealt viigipunkti välja võidelnud uustulnuk aitas kõvasti Liverpooli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huddersfieldi mängijad juubeldavad lõpuvile kõlamise ja kõrgliigasse püsimajäämise üle.
Huddersfieldi mängijad juubeldavad lõpuvile kõlamise ja kõrgliigasse püsimajäämise üle. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS / Scanpix

Inglismaa kõrgliigas selgus veel üks meeskond, kes ei pea viimase vooru eel püsimajäämise pärast muretsema: selleks on Huddersfield Town, kes võitles võõrsil mulluselt meistrilt Londoni Chelsealt välja vajaliku viigipunkti.

Paberil olid Huddersfieldi kolme viimase vooru vastased hirmkõvad: tänavune meister Manchester City, mullune Inglismaa parim Chelsea ja lisaks Londoni Arsenal. Kahe esimesega tuli kohtuda veel pealegi võõrsil, ent just sealt korjas Huddersfield nelja päeva jooksul kaks viigipunkti, mis tagasid neile kõrgliigakoha ka uueks aastaks.

Kui pühapäeval tehti Manchester City vastu väravateta viik, siis kolmapäeva õhtul tuldi Chelsea vastu selgelt kaitsma, kaitsma ja veelkord kaitsma. Avapoolajal oli parim väravavõimalus Chelseal, kuid Antonio Rüdiger oskas palli meetri pealt üle värava saata. Teist poolaega oli mängitud vaid mõni minut, kui külalisfännid viis ekstaasi Laurent Depoitre. Prantslane sai Aaron Mooylt pika söödu, tõstis palli mööda vasturutanud Willy Caballerost ja kõksas selle võrku.

Maruliselt viigitabamust otsima asunud Chelsea jõudis sihile 62. minutil, kui kaitsja ebaõnnestunud puhtakslöök tabas Marcos Alonsot ning sealt põrkas pall väravasse. Viigist enamat Chelsea aga 11 mehega kaitsnud Huddersfieldi vastu ei suutnudki, korra päästis Huddersfieldi supertõrjega taanlasest väravavaht Jonas Lössl.

Jonas Lössli imeline tõrje aitas Huddersfieldil viigiseisu hoida.
Jonas Lössli imeline tõrje aitas Huddersfieldil viigiseisu hoida. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS / Scanpix

Terjerite hüüdnime kandev Huddersfield sai seega tabelisse 37. punkti ning edestab voor enne hooaja lõppu esimesena joone all olevat Swanseat nelja punktiga. Matemaatiliselt on Swanseal küll veel võimalik neist teisipäeva 1:0 jagu saanud ja kolmepunktilise vahe sisse rebinud Southamptoni kõrvale jõuda, ent kuna Southamptoni väravate vahe on Swansea omast tervelt üheksa võrra parem, on tegu kõigest teoreetilise šansiga.

Chelsea Meistrite liiga lootus muutus õhkõrnaks

Chelsea minetas aga viigiga tõenäoliselt lootuse järgmisel hooajal Meistrite liigas mängida. Neil on liigatabelis 70 ja neljandal kohal oleval Liverpoolil 72 punkti, ent isegi kui Chelsea viimases voorus võõrsil Newcastle'ist jagu saab, piisab Liverpoolile kodus Brightoni vastu kõigest viigist. Võrdsetel punktidel lõpetamise korral soosib Ragnar Klavani tööandjat väravate vahe, mis on Chelsea omast koguni 15 võrra parem.

Meistrite liiga koha kindlustas Tottenham, kes sai tänu Harry Kane'i tabamusele kodus 1:0 jagu Newcastle'ist ja edestab Chelseat nüüd nelja punktiga. Ülejäänud kahes kolmapäevaõhtuses mängus sai Manchester City kodus 3:1 jagu Brightonist ning Leicester alistas samuti kodus ja samuti tulemusega 3:1 Arsenali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles