Eesti ujuja USAs: paar nädalat tagasi öeldi mulle, et võib-olla peaksin olema järgmine Eesti president

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ujumistreener ning avamereujuja Merle Liivand võitles hiljuti USAs Miami avamereujumise võistlustel ning sai 10 km distantsil naiste arvestuses kolmanda koha. Eestlannat ei häirinud ka tõik, et tema prillid purunesid juba võistluse alguses. 

«Mul olid kohe alguses prillid nii katki, et pidin esimesed 600 meetrit seda parandama ning lausa seisma jääma ja prille vahetama. Selliseid asju juhtub avavees ja konkurents on tihe, kõik tahavad ju võita. 10 km sai läbitud ning uus kogemus lisaks,» rääkis ta.

Liivandi on tarmukas. Vaatamata viimase aja üleeelamistele - eestlanna on  pidanud üle elama kodukanti raputanud orkaanid, veebruaris kaotas ta 17 inimelu nõudnud koolitulistamises aga ühe oma õpilase - üritab ta koos hoida ka Floridas elavate eestlaste kogukonda. 

«Paar nädalat tagasi ütlesid Orlando raadio inimesed, et võib-olla peaksin ma olema järgmine Eesti president. Mul on hea meel, kui ma saan midagi Eesti sportlaste heaks teha ning nõnda ma käin ja üritan oma energiat suunata.»

Liivandi tuleb suvel ka Eestisse, korraldades juulikuus Tartus rahvusvahelist võistlust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles