Võidukas Tali: kui poejärjekorras võrkpallist räägitakse, on midagi ikka õhus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali rõõmustamas
Urmas Tali rõõmustamas Foto: Tairo Lutter

Tänavu Saaremaa võrkpalliklubiga kolm tiitlit võitnud peatreener Urmas Tali oli intervjuu andmise ajaks ennast emotsioonidest tühjaks karjunud. Saaremaa kindlustas tiitli koduses spordihoones 3:1 võiduga Tartu Bigbanki üle. Seeria võideti 4:1. 

«Hooaja alguses me ei teadnud, mida teevad meie lähimad konkurendid ja nii nagu ma arvasin, paneme hea võistkonna kokku ja vaatame. Et niimoodi läheb, ei suutnud keegi uskuda.

Meie enda jaoks oli karikafinaali jõudmine mingi märk kolmest võimalikust. Hooaja teine pool olime juba vahepeal seda nägu, mida vahepeal mängisime. Põhiturniiri lõpus  oli natuke pingeid ja final four oli siia-sinnapoole. Poolfinaalis Selveri vastu saime ka aru, et midagi kergelt ei tule. Aga sel hooajal ei tulnudki midagi kerget.

Tali on tänulik ka Saaremaad toetanud kodupublikule. «Kui poejärjekorras võrkpallist räägitakse, on midagi ikka õhus. Väga super atmosfäär! Kõigile saarlastele suur tänu! See oli Saaremaal tähtsuselt teine sündmus peale selle, et omavalitsus suureks sai,» sõnas ta.

Mida treener riietusruumis hoolealustele ütleb? «Ma ei tea, mis nad mulle ütlevad. Mul ei ole neile enam midagi öelda,» ütles uhkusest pakatav, ent siiralt endast kõik andnud peatreener lõpetuseks. 

Ojamets: ma ei jää põdema!

Andrei Ojamets: «Küsimus pole isegi mitte tahtmises, vaid teatud oskustes kaitsemängus ja valmidus võitlema iga palli eest. Me polnud valmis seda tegema. Iga võistkonna tase näitab ka see, kuidas mängitakse rasketel hetkedel ja kaotusseisus.

Olnuks ilus tulla nii meeste kui naistega meistriks, aga ma ei jää sellepärast põdema. Mis seal ikka! See võimalus tuli ju ka nii hobikorras.»

Kelle treenerina Ojamets järgmisel hooajal jätkab, ta veel ei avalikustanud. 

Intervjuud:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles