Mercedese F1-meeskonna pealik: tippmeeskondade lahing läheb põnevamaks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

2018. aasta vormel 1 hooaja karusell on jõudnud Hispaaniasse legendaarsele Barcelona ringrajale, kus peetakse sel nädalavahetusel hooaja viies etapp. Mercedese pealik Toto Wolff vihjas, et kolme tippmeeskonna vaheline sõda algab just seal.

«Euroopa-periood on aeg, kui meeskonnad hakkavad oma autosid suurte uuendustega arendama. See on esimene samm arengust, mis võib ulatuda kuni hooaja lõpuni. Saab olema põnev näha, kuidas need uuendused meeskondadele – nii esiosa kui ka keskmikele – mõjuvad,» rääkis Wolff vormeliportaali planetf1 vahendusel.

Eelmisel etapil, mis toimus kaks nädalat tagasi Aserbaidžaanis, teenis Mercedes hooaja esimese võidu, kui poodiumi kõrgeimale astmele kerkis tiitlikaitsja Lewis Hamilton. Ferraril on kirjas kaks (Sebastian Vettel Austraalias ja Bahreinis) ning Red Bullil sarnaselt Mercedesele üks (Daniel Ricciardo Hiinas) võit.

«Esimesed neli sõitu viitasid väga tugevalt sellele, et näeme kolme meeskonna vahelist lahingut edasi. See muutub veelgi pingsamaks,» sõnas Wolff.

Ta lisas: «Barcelonas on meil segased mälestused – 2016 katkestasid mõlemad sõitjad, aga eelmine aasta sai Lewis dramaatilise võidu. Loodame, et see aasta tuleb meie jaoks hea sõit, aga teame, et see saab olema karm.»

Täna on Hispaanias kavas kaks vabatreeningut, homme kolmas vabatreening ja kvalifikatsioon ning pühapäeval algusega kell 16.10 (Eesti aja järgi) võidusõit. 

MM-seis 4/21:

Sõitjad: 1. Lewis Hamilton 70, 2. Sebastian Vettel 66, 3. Kimi Räikkönen 48, 4. Valtteri Bottas 40, 5. Daniel Ricciardo 37, 6. Fernando Alonso 28.

Meeskonnad: 1. Ferrari 114, 2. Mercedes 110, 3. Red Bull 55, 4. McLaren 36, 5. Renault 35, 6. Force India 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles