Suurepärane! Nikolai Novosjolov võitis Pariisi MK-etapi (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti epeevehkleja Nikolai Novosjolov sai Pariisis toimunud MK-etapil esikoha. Eesti esinumber sai finaalis jagu ukrainlasest Bogdan Nikishinist, kes paikneb maailma edetabelis teisel kohal.

Maailma neljas number Novosjolov alistas avaringis Hiina vehkleja Gaofeng Shi 15:6, teises ringis ungarlase Gergely Siklosi ning kaheksandikfinaalis jaapanlase Koki Kano 15:13. Kusjuures kaheksandikfinaalis oli Novosjolov suurema osa ajast tagaajaja rollis. 

Kaheksa parema hulgas sai Novosjolov 15:6 jagu korealasest Byeungchan Jungist ning poolfinaalis alistas Novosjolov 15:13 hollandlase Bas Verwijleni. 

Novosjolov jäi finaalis Nikishini vastu 0:2 ja 1:3 kaotusseisu, kuid tegi seejärel esimesel kolmandikul torget järjest ja viigistas seisu 3:3 peale. Finaali keskpaigas haaras Novosjolov kahetorkelise edu ning viimasele perioodile mindi Eesti esinumbri 9:3 eduseisus.

Kolm torget järjest teinud ukrainlane rabeles keerulisest seisust välja ja viigistas seisu 9:9 peale. Seejärel said mõlemad vehklejad kaks korda samaaegsete torgete eest kaks punkti ja seis oli 11:11 viigis. Otsustavatel hetkedel vehkles paremini Novosjolov, kes alistas Nikishini 15:13.

Põhiturniirile pääsesid kolm epeemeest – lisaks Novosjolovile ka Peeter Turnau ja Jüri Salm. Turnau alistas avaringis Luksemburgi vehkleja Flavio Giannnotte 12:11, ent kaotas seejärel Ungari vehklejale Daniel Bertale. Salm võitis Kasahstani vehklejat Vadim Sharlaimovit 15:10, kuid kaotas Korea epeemehele Kyoungdoo Parkile 9:15. 

Sten Priinits põhiturniirile ei pääsenud. Alagrupis teenis Priinits 4 võitu ja 2 kaotust, kuid kohtumises 64 sekka pidi ta tunnistama Ungari vehkleja Peter Somfai 14:15 nappi paremust. Kokkuvõttes 120. koht. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles