Olümpiahõbedast jagu saanud lätlased sihivad kohta veerandfinaalis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: Petr David Josek / AP

Taanis peetaval jäähoki MMil teenis järjekordse võidu Läti koondis, kes alistas viiendas alagrupimängus Pyeongchangi olümpiahõbeda Saksamaa skooriga 3:1.

Lätlased avasid skoori teise kolmandiku lõpus, kui sihile jõudis Ronalds Kenins. Viimase kolmandiku algul viskas Guntis Galvins 2:0 ja kolmandiku kaheksandal minutil Andris Dzerins 3:0. Saksamaa auvärava viskas minut pärast lätlaste viimast tabamust Dominik Kahun.

Läti hoiab B-alagrupis üheksa punktiga neljandat kohta ning edestab lähimat konkurenti Taanit ühe silmaga. Veerandfinaali jõuavad alagrupi neli paremat koondist.

B-alagrupi liider Rootsi alistas lisaajal Slovakkia skooriga 4:3. Lisaaja viiendal minutil hoolitses rootslaste võiduvärava eest Rickard Rakell.

Kui Rootsi hoiab 14 punktiga alagrupi esikohta, siis Slovakkial, kellel on kirjas kaheksa silma, praeguse seisuga asja veerandfinaali pole. 

Täiendatud kell 20.40. A-alagrupi viimaste meeskondade lahingus teenis turniiri esimese võidu Austria koondis, kes sai 4:2 jagu Valgevenest, kes on MMil kõik mängud kaotanud. B-alagrupis on Valgevenega sarnases seisus Lõuna-Korea, kes sai turniiri kuuenda kaotuse Taani käest – korraldajad alistasid korealased 3:1.

Vaata alagruppide seisu SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles