Hamilton teenis hooaja teise parima stardikoha

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Hispaanias peetaval vormel 1 sarja MM-etapi kvalifikatsioonis teenis esikoha tiitlikaitsja Lewis Hamilton Mercedesega.

«Ma vajasin seda esikohta, sest ma polnud üle pika aja kvalifikatsioonivõitu saanud,» sõnas Hamilton, kes teenis hooaja teise parima stardikoha. Teadupärast alustas Hamilton esikohalt ka hooaja avaetapil Austraalis, kuid kaotas sõiduga Sebastian Vettelile ja sai teise koha.

Hamilton edestas Hispaania etapi kvalifikatsioonis meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 0,040 sekundiga. Esmakordselt sellel hooajal alustavad mõlemad Mercedesed esireast.

Teisest reast stardivad Ferrari piloodid Vettel ja Kimi Räikkönen, kes kaotasid ajasõidu võitjale Hamiltonile vastavalt 0,132 ja 0,439 sekundiga. Viienda stardikoha hõivas Max Verstappen ning kuuenda Daniel Ricciardo (mõlemad Red Bull).

Esikümne lõpetasid Kevin Magnussen (Haas), Fernando Alonso (McLaren), Carlos Sainz juunior (Renault) ja Romain Grosjean (Haas), kuid nemad kaotasid Hamiltonile viimases voorus üle sekundi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles