Võrkpallitreener Oliver Lüütsepp leidis töö välismaalt

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lüütsepp Akaa-Volley juhtidega lepingut allkirjastamas.
Oliver Lüütsepp Akaa-Volley juhtidega lepingut allkirjastamas. Foto: Akaa-Volley

Tartu Bigbanki võrkpalliklubi pikaaegne abi- ja peatreener Oliver Lüütsepp asub järgmisel hooajal juhendama Soome kõrgliigas mängivat Akaa-Volley meeskonda.

Akaa on Lõuna-Soomes Tampere külje all asuv 16 000 elanikuga linn, mille esindusklubi lõpetas tänavuse hooaja eelviimase ehk 11. kohaga.

«Liigume üha professionaalsema klubi suunas,» sõnas Akaa mänedžer Risto Lahti pärast uudise avalikustamist Soome kõrgliiga kodulehele. «Seepärast otsustasime ka palgata täielikult võrkpalli panustava peatreeneri.»

«Olen alati tahtnud spordis midagi saavutada. Alustasin võrkpallikarjääri Võru spordikoolis. Kui mõistsin, et minust ei saa tippmängijat, otsustasin hakata treeneriks. Sellest töös tahaksin ka saavutusteni jõuda,» sõnas 31-aastane Lüütsepp.

Klubi on seadnud eestlasele eesmärgiks play-off'i ehk kaheksa parema hulka jõudmise, mis pole klubi madalat eelarvet silmas pidades sugugi kerge ülesanne.

«Oleme vestelnud klubiga ja leppinud kokku, et eelistame igale positsioonile Soome mängijaid. Alles siis, kui mõni teatud koht peaks jääma katmata, vaatame välismaale,» vastas Lüütsepp küsimusele, kas ta plaanib Tartust endaga mängijaid kaasa tuua.

Lähikuudel keskendub Lüütsepp Eesti naiskonna abitreeneri rollile, Akaa-Volley't asub ta juhendama augustis.

Lüütsepp treenis Tartus viis aastat noori, olles samaaegselt ka esindusmeeskonna abitreener. Viimased kolm aastat oli ta Tartu peatreener, kuni lahkus klubist osapoolte kokkuleppel pärast üllatuskaotust Rakverele Balti liiga veerandfinaalseerias. Lüütsepp on lõpetanud Tartu Ülikoolis füsioteraapia eriala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles