Salah valiti oodatult Inglismaa kõrgliiga hooaja parimaks mängijaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah.
Mohamed Salah. Foto: Peter Byrne / PA Wire/PA Images

Sellel hooajal Inglismaa kõrgliigas 31 väravat löönud Liverpooli ründaja Mohamed Salah valiti hooaja parimaks mängijaks.

Salahi 31 väravast Premier League'i ajastul ehk viimase 25 hooaja jooksul on enamat suutnud vaid kaks meest: Andy Cole lõi hooajal 1993-94 Newcastle Unitedi eest 34 väravat ning aasta hiljem kordas sama saavutust Blackburn Roversi särgis Alan Shearer. Praegu on Salah samal pulgal Sheareri (Newcastle, 1995-96), Cristiano Ronaldo (Manchester United, 2007-08) ja Luis Suareziga (Liverpool, 2013-14). 

Lisaks väravatele on Salahil sellel hooajal Inglismaa kõrgliigas kirjas üheksa resultatiivset söötu. Eelmisel suvel Liverpooliga käed löönud 25-aastane egiptlane on kõikide sarjade peale kokku löönud 50 mängus suisa 43 väravat.

Salah on käimasoleval hooajal valitud parimaks mängijaks ka Inglismaa jalgpalliajakirjanike ja Inglismaa profijalgpallurite poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles