Blogi: Klavan vaatas pingilt, kuidas Liverpool uhke võiduga Meistrite liiga koha kindlustas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool lõpetas liigahooaja suure võiduga.
Liverpool lõpetas liigahooaja suure võiduga. Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi alistas hooaja viimases liigamängus koduväljakul 4:0 Brighton & Hove Albioni ja kindlustas ka uueks hooajaks pääsu Meistrite liigasse, kus tänavu on jõutud finaali. Liverpooli väravad lõid Mohamed Salah, Dejan Lovren, Dominic Solanke ja Andrew Robertson, Salah krooniti ühtlasi 32 tabamusega liiga parimaks väravakütiks. Ragnar Klavan jälgis kohtumist vahetusmeeste pingilt.

Liverpool lõpetas hooaja neljanda kohaga, viimases voorus Leicesterist 5:4 jagu saanud Tottenham kogus lõpuks 77 ja Liverpool 75 punkti. Nende ainus jälitaja Chelsea kaotas viimases voorus koguni 0:3 Newcastle'ile ning leppis 70 punkti ja viienda kohaga.

Enne mängu:

Liverpool vajab kohtumisest Brightoniga vaid ühte punkti, et kindlustada järgmiseks hooajaks Meistrite liiga koht. Praegu ollakse 72 punktiga neljandal tabelireal, ent kui viimane mäng kaotatakse, võib neist mööduda Chelsea. Hetkel on Londoni klubi Liverpoolist kahe punkti kaugusel ehk võib võõrsil Newcastle'ist jagu saades kerkida 73 punkti peale. Võrdsete punktide korral arvestatakse aga üldist väravate vahet, mis on Liverpoolil enne viimast vooru koguni 15 värava võrra parem. Seega ongi viik piisav, et Meistrite liigasse viiv koht tagada.

Liverpooli ründetäht Mo Salah, kes on sel hooajal võitnud Inglismaa liigas kõikvõimalikud parima mängija auhinna, on ühtlasi väga lähedal «kuldsele saapale» ehk parima väravaküti tiitlile. Salah on enne viimast vooru löönud senise hooajaga 31 väravat, nimetatud auhinna kahel eelmisel hooajal vastavalt 25 ja 29 tabamusega koju viinud Harry Kane'il on koos 28 tabamust. Kane'i tööandja Tottenham Hotspur kohtub viimases voorus kodus Leicester Cityga.

Kui Kane vajab egiptlase kinnipüüdmiseks kübaratrikki, siis Salah ise võib kübaratriki tegemise korral jõuda vägeva saavutuseni. Nimelt on tema 31 väravast Premier League'i ajastul ehk viimase 25 hooaja jooksul enamat suutnud vaid kaks meest: Andy Cole lõi hooajal 1993-94 Newcastle Unitedi eest 34 väravat ning aasta hiljem kordas sama saavutust Blackburn Roversi särgis Alan Shearer. Praegu on Salah oma 31 väravaga samal pulgal Sheareri (Newcastle, 1995-96), Cristiano Ronaldo (Manchester United, 2007-08) ja Luis Suareziga (Liverpool, 2013-14). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles