Video tipphetkedest: rohelise põrgu alistanud Viidas sai kuulsal ööpäevasõidul klassivõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: FT Photography

Nürburgringi 24 tunni võidusõidul osalenud Tristan Viidas lõpetas enam kui ööpäeva pikkuseks veninud ränga katsumuse oma klassi võiduga. Eestlane jagas autot Heiko Eichenbergi, Torsten Kratzi ja Yannick Mettleriga, keerates Sorg Rennsporti võistkonna BMW M235i rooli.

Võisteldi n-ö monoklassis, kus kõik sõidavad samasugustel autodel. Antud klassis osales 14 autot ning Viidas-Eichenberg-Mettler edestasid teise koha saanud tiimi natuke enam kui viie minutiga. Üldarvestuses saadi 34. koht. Väärib märkimist, et Viidasele oli tegemist elu esimese ööpäevasõiduga.

Viidas pääses esimest korda rajale kolmandalt kohalt, kuid tõusis peagi klassi liidriks ja kasvatas vahe lähima jälitajaga 15 sekundile. Siis lõppes tema autol aga esimese boksipeatuse eel kütus ning õnn oli seegi, et eestlane üldse boksideni jõudis. Äparduse ja sellest tingitud tehnilise viperuse tõttu neljandaks langenuna kärpis Viidas kaheminutilist kaotust liidrile vahetuse üleandmise hetkeks veerandi võrra ja tõstis meeskonna tagasi kolmandaks.

Varahommikuse topeltvahetusega kergitas Viidas aga auto jälle klassi esikohale. Oma vahetuse jooksul oli eestlane seejuures klassi senisest liidrist kaks ja pool minutit kiirem. Pühapäeva lõunaks oldi teisel kohal, ent siis katkestati võistlus kolm ja pool tundi enne planeeritud lõppu udu tõttu. Lõpuks udu siiski hajus ja võistlus õnnestus lõpetada.

Tristan Viidasele koos kaaslastega kuulus oma klassi esikoht.
Tristan Viidasele koos kaaslastega kuulus oma klassi esikoht. Foto: 1VIER.com

Kuulsal võidusõidul osales teinegi eestlane: Erki Koldits jagas autot hiinlaste Xiao Gang Gu ja Fei Li ning Hollandi lipu all võistleva Einar Thorseniga. Nende autoks oli BMW M4 GT ja klassiks SP8T, kus sõitis seitse autot. Oma klassis lõpetati kolmanda, üldarvestuses 48. kohaga.

Üldvõidu võttis Manthey tiimi Porsche 911, mille rooli keerasid Frederic Makowiecki, Patrick Pilet, Richard Lietz ja Nick Tandy. Teise koha saanud Black Falconi tiimi Mercedes-AMG GT3 (Adam Christodoulou, Dirk Müller, Manuel Metzger, Maro Engel) kaotas 26,4 sekundiga. Kolmas oli samuti Black Falconi võistkonna Mercedes (Yelmer Buurman, Thomas Jäger, Jan Seyffarth, Luca Stolz), ent võitjast jäid nad maha juba peaaegu ringiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles