Pep Guardiola tegi treenerikarjääri edukaima liigahooaja

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Kui Manchester City oli jalgpalli Inglismaa meistritiitli kindlustanud juba ammu, siis täna peetud viimases voorus alistati Southampton 1:0 ja lõpetati hooaeg 100 punktiga.

City juhendaja Pep Guardiola on treenerikarjääri jooksul teeninud seitse liigatiitlit – kolm Barcelonaga, kolm Müncheni Bayerniga ja üks Manchester Cityga –, kuid kunagi varem ei olnud hispaanlane jõudnud kolmekohalise punktisummani.

Hispaanias jäi tema parimaks tulemuseks hooajal 2009-10 teenitud 99 punkti ning Saksamaal, kus mängitakse Hispaania ja Inglismaa kõrgliigaga võrreldes neli vooru vähem, jõudis Guardiola 2013-14 hooajal 90 punktini.

Premier League’i ajastul ehk alates hooajast 1992-93 polnud enne Manchester Cityt ükski meeskond 100 punktini jõudnud. Lisaks lõi City rekordilised 106 väravat (väravate vahe +79) ja edestas lähimat konkurenti Manchester Unitedit lausa 19 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles