Kangert pärast painajalikku etappi: peale sõitu oli raske kõndida või rääkidagi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter

Astana tiimi profirattur Tanel Kangert avaldas pärast Giro d'Italia üheksandat etappi ja 16-minutilist ajakaotust, et tervisemured röövisid temalt viimasedki jõuvarud.

«Elu kõige raskem etapp. Öine keeramine kõhus kulmineerus varahommikuse oksendamisega. Ühegi ampsuta starti, sõidu ajal suutsin läbi raskuste süüa 4-5 riisikooki ja juua vett vaheldumisi spordijoogiga (mis hiljem sama teed välja tuli),» kirjeldas Kangert oma Facebooki-lehel.

«Viimased 20 km polnud isegi bensiiniaure enam alles, mille pealt vähemalt rahvafolklooris suuri tulemusi tehakse. Palju neid glükogeenivarusid kehas oligi – 2500kcal äkki? Igal juhul liiga vähe, et üle 6-tunnine võistlus lisasöögita läbida. Peale sõitu oli raske kõndida, rääkida, lihtsalt ollagi oli raske. 40 tundi on aega kosuda järgmise etapini, loodan, et sellest piisab,» pani Kangert taastumise osas kaardid Giro esmaspäevasele puhkepäevale.

225 km pikkusel mägisel etapil sai Kangert 72. koha ning kaotas võitjale Simon Yatesile 16 minutit ja 42 sekundit. Yates on ka üldliider, 18 kohta langenud ning 36. positsioonil olev Kangert kaotab talle veidi alla 19 minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles