Kontaveit alistas maailma 16. reketi kõigest 55 minutiga (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Hartenfelser / imago/Hartenfelser

Roomas alanud 3,3 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri avapäev kujunes eestlaste jaoks suurepäraseks, sest Kaia Kanepi (WTA 59.) alistas itaallanna Camilla Rosatello (WTA 270.) 6:1, 6:2 ning Anett Kontaveit (WTA 26.) oli 6:1, 6:1 parem Coco Vandeweghest (WTA 16.). Kanepi järgmise ringi vastane on ameeriklanna Sloane Stephens (WTA 10.), kes sai kaotatud avaseti järel 6:7 (4), 6:3, 6:1 jagu tšehhitarist Barbora Strycovast (WTA 25.). Kontaveit saab oma järgmise vastase teada täna, kui kohtuvad venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) ja sloveenlanna Polona Hercog (WTA 62.).

Kontaveit - Vandeweghe 

Kontaveit alustas mängu Vandeweghe vastu suurepäraselt, võites esimese kolme geimi peale 13 mängitud punktist koguni 12. Avasetis murdis eestlanna vastase servi kahel korral - teises ja kuuendas geimis. 

Teist setti jätkas Kontaveit sealt, kus esimeses pooleli jäi. Ta murdis kolmandas, viiendas ja seitsmendas geimis ameeriklanna servi ning kirjutas tabelisse ülikindla 6:1, 6:1 võidu, kulutades matšiks kõigest 55 minutit.

Kontaveit võitis mängitud punktidest 55, Vandeweghe 25. Lihtvigu tegi eestlanna seitse, ameeriklanna aga koguni 20. Äralööke sai Kontaveit kirja 13, Vandeweghe 11.

Teises ringis ootab Kontaveiti ees kas venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) või sloveenlanna Polona Hercog (WTA 62.).

Kanepi - Rosatello 

Esimese eestlannana tuli väljakule kvalifikatsiooni kaudu põhiturniirile pääsenud Kanepi, kes alistas tund aega kestnud kohtumises vabapääsmega kodusele turniirile koha teeninud Camilla Rosatello (WTA 270.) 6:1, 6:2. Teises setis võitis 32-aastane Kanepi seejuures 0:2 kaotusseisul kuus geimi järjest.

Kontaveidile loos ei naeratanud, sest kohe avaringis kohtub ta tugeva ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 16.). Tegu on kolmanda väljaku viimase ehk viienda mänguga, orienteeruvaks algusajaks kell 20.

Kanepi kohtub teises ringis ehk 32 parema seas ameeriklanna Sloane Stephensi (WTA 10.) või tšehhitari Barbora Strycovaga (WTA 25.), Kontaveit edu korral aga venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) või sloveenlanna Polona Hercogiga (WTA 62.).

Rooma turniiril osaleb suur osa maailma tippmängijatest eesotsas maailma edetabeli esikolmiku ehk rumeenlanna Simona Halepi, Taanit esindava Caroline Wozniacki ja hispaanlanna Garbine Muguruzaga.

Tagasi üles