Video: Läti röövis Kanadalt punkti, aga kaotas lisaajal iluväravast!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jäähoki MMil Taanis serveeris üllatuse Läti meeskond, kes suutis B-alagrupi eelviimase vooru kohtumises Kanada vastu viia mängu lisaajale. Seal tuli küll vastu võtta 1:2 kaotus, aga teenitud punkt on Lätile ikkagi väga oluline.

Kanada asus kiiresti juhtima - mängitud oli kõigest 2.51, kui Anthony Beauvillier realiseeris juhtväravaks Jean-Gabriel Pageau ja Matt Barzali eeltöö. Ent sellega jäähoki sünnimaa ka piirdus. Laupäeval Soome käest tugeva 1:5 kolaka saanud Kanada ei suutnud või tahtnud end jääl kehtestada ega suutnud seetõttu ka suuremat sportlikku meisterlikkust maksma panna.

Läti püsis kenasti mängus ning kasvatas iga minutiga enesekindlust. Kui avaperioodil võitis Kanada pealevisked 10:4, siis teisel kõigest 12:9. Ning viimase kolmandiku alguses (41.50) saabus ka viigivärav, kui kaitsja Kristians Rubinsi kaval pealevise leidis tee Kanada väravasse. Kolmandiku keskel teenis Läti küll kaks eemaldamist, aga arvulist ülekaalu ei suutnud Kanada juhtväravaks realiseerida.

Lisaajal kolm kolme vastu mängides sai Kanada võiduvärava siiski üpris nobedasti kätte. 46. sekundil pääses Connor McDavid lähedalt viskele. Väravavaht Kristers Gudlevskis suutis küll jalaga litri lati alt tõrjuda, aga tagasi põrganud litri toksas McDavid otse õhust väravasse ning tõi Kanadale võidu, mille too tagas endale koha veerandfinaalis.

Juba varem olid B-alagrupist edasipääsu kindlustanud USA ja Soome. Neljanda veerandfinalisti selgitavad teisipäeva õhtul omavahelises mängus Läti ja Taani. Kui Läti kaotanuks Kanadale normaalajal, vajanuksid nad väljakuperemeeste vastu võitu normaalajal. Kuna aga Kanadalt rööviti punkt, piisab Lätile teisipäeva õhtul ka lisaajal või karistusvisete seerias saavutatud võidust.

A-alagrupi õhtuses mängus alistas Tšehhi 4:3 Austria ning kindlustas samuti koha kaheksa parema seas. Varem olid edasipääsu kindlustanud Venemaa ja Rootsi. Neljas veerandfinalist selgub teisipäeval, võimalusi evivad Šveits, Slovakkia ja Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles