Soome purustas vägivallatsema kippunud USA ja võitis alagrupi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ründaja Marko Anttila tähistab USAle visatud väravat.
Soome ründaja Marko Anttila tähistab USAle visatud väravat. Foto: JOE KLAMAR / AFP/Scanpix

Jäähoki MMil Taanis alistas Soome alagrupiturniiri viimases voorus kindlalt 6:2 (2:0, 1:0, 3:2) USA, võitis sellega B-alagrupi ja tagas endale veerandfinaaliks soodsaima võimaliku paigutuse, mis tähendab kohtumist Šveitsiga.

Soome võitis avakolmandiku tänu Sebastian Aho kahele väravale 2:0 ning asus Mikko Rantaneni ja Marko Anttila tabamustest juba 4:0 juhtima enne, kui USA arvulisest ülekaalust läbi Patrick Kane'i viske väravani jõudis. Kasperi Kapanen viskas Soome 5:1 ette, ent Derek Ryan vähendas vahet ja USA hakkas juba 4.44 enne lõppu kuue väljakumängijaga riskima.

3.15 enne lõppu vormistas Aho tühja väravasse kohtumise lõppnumbrid. Seejärel paistis USA veel silma vägivallatsemise eest teenitud karistustega (Blake Coleman rammis Soome väravavahi Harri Staerit ja Neal Pionk mängis kõrge hokikepiga).

A-alagrupis alistas Šveits samal ajal 5:1 Prantsusmaa ning tagas sellega neljanda koha. Seega on selged kaks veerandfinaalpaari - Soome mängib Šveitsiga ning USA Tšehhiga. Täna õhtul toimuva Venemaa - Rootsi mängu võitja läheb kokku Taani või Lätiga ning kaotaja Kanadaga (eeldusel, et too ei kaota Saksamaale).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles