Kangur videointervjuus: Tartu mängis teisel poolajal nagu õlitatult

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo liider Kristjan Kangur sõnas korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria avamängu järel, et tartlased mängisid kaotusseisus suurepäraselt. Tartu Ülikooli pallur Janar Talts tunnistas, et Kalevi surve ehmatas neid avapoolajal ära.

Kui avapoolaeg sujus Kalevi jaoks suurepäraselt ja suurele puhkepausile mindi enam kui paarikümnepunktilises eduseisus, siis ülejäänud 20 minutit kulgesid tõusude ja mõõnadega. Tiitlikaitsja alustas siiski kolmepunktilise võiduga.

«Teisel poolajal juhtus see, et Tartu mängis nagu õlitatult ja nad tulid kenasti mängu tagasi,» rääkis Kristjan Kangur Postimehele.

«Nad mängisid nagu kaotusseisus olles mängima peavad – rünnakul kenasti ja surusid kaitses riske võttes meie tempo alla. Oli kõva lahing, aga õnneks tulime meie seekord võitjatena välja,» jätkas Kangur ning lisas, et kindlasti jäi mõlemal meeskonnal tulevikuks lisakäike.

Kanguri sõnul peab Kalev mängima seeria teises mängus neljapäeval nagu avamängu esimesel poolajal ja veelgi juurde panema. «Eks homme saame kõik asjad üle vaadata ja oma nõrgad kohad äkki elimineerida ja uue hooga ülehomme mängida.»

Janar Talts: «Esimesel poolajal jäime nende surve alla natuke, nad tulid kõva pressiga peale ja see ehmatas meid korraks ära. Teine poolaeg läks juba sujuvamalt.»

Tartu võitis kolmanda veerandaja 27:25 ning neljanda koguni 34:18. «Muutsime poolajal veidi asju. Taktikalised muutused nii kaitses kui rünnakul, et vastast segadusse ajada. Arvan, et sellises seerias loevadki pisiasjad, mida peab üle vaatama ja muutma,» kommenteeris Tartu tugitala. «See oli üks mäng, aga see on seeria. Järgmine mäng hakkab nullist,» jäi Talts positiivseks.

Mängu lõpp kujunes omamoodi loteriiks, kui Kristjan Kitsingul oli viimasel rünnakul võimalus mäng viia lisaajale, kuid tema kolmepunktivise ei tabanud. «Kohtunikud andsid kuidagi kergelt meile totakad vead, aga ei midagi hullu. Lõpusekunditel läks nagu läks – Kitsing ise tundis ka, et paneb kotti. Kahju, et ei läinud.»

Ilmselgelt ei valmistanud teine poolaeg Kalevi leedulasest juhendajale Donaldas Kairysele rõõmu ning seda märkas ka Talts. «Ega see vastaste treener ei olnud ka väga õnnelik mängu lõpus, aga tähtis on saada võit ja nemad selle punkti said.»

BC Kalev/Cramo vs. Tartu Ülikool.
BC Kalev/Cramo vs. Tartu Ülikool. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles