Anett Kontaveit: polnud kõige ilusam mäng, aga võit on võit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Hartenfelser / imago/Hartenfelser

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 26.), kes alistas täna Rooma tenniseturniiri teises ringis tulemusega 7:5, 7:5 venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.), rääkis mängu järel, et polnud oma mänguga rahul, kuid pääs järgmisesse ringi valmistab kahtlemata rõõmu.

Esmaspäeval avaldatud maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale tõusnud Kontaveit alustas mõlemat setti kehvasti, kui jäi koheselt murdega kaotusseisu. «Alustasin loiult ja ei saanud esimeses setis oma mängu käima ja energiat üles. Teise seti alguses mängis Kuznetsova paar õnnestunud geimi – tema poolt hästi mängitud!» sõnas Kontaveit Postimehele ning lisas, et tuuline ilm valmistas alguses veidi probleeme. «Alguses oli tuulega raske hakkama saada.»

Mõlemad setid kulgesid sama stsenaariumi järgi ehk Kontaveit murdis 2:3 kaotusseisus Kuznetsova servigeimi, mis andis eestlannale kindlust juurde. «Kui ma mõlemas setis murde tagasi sain, siis kaldus initsiatiiv minu poole. Sain murde kätte ja hoidsin oma servi palju kindlamalt,» kommenteeris Kontaveit.

Kontaveidi sõnul oli Kuznetsova näol tegemist ebameeldiva vastasega. «Ta lööb alati väga palju palle tagasi ja on visa võitleja. Ta mängib minu jaoks ebamugavalt, loeb mängu väga hästi ja saab aru, kuhu mina löön,» sõnas Kontaveit, kes mängis venelannaga esmakordselt.

«Täna oli minu serv nii ja naa. Ma ei tea, kas ma midagi suurepäraselt hästi üldse tegingi. Ideaalis oleksin võinud teha vähem lihtvigu, kohe algusest peale kannatlikumalt mängida ja esimest servi kindlamalt lüüa. Kindlasti ei olnud minu poolt kõige ilusam mäng ja kõige paremini mängitud, aga võit on võit ja sellega peab rahule jääma,» analüüsis Kontaveit murekohti.

Lisaks probleemidele märkas eestlanna aga oma mängus ka positiivseid külgi. Nimelt üritab Kontaveit punkte pikemalt mängida ja otsida õiget hetke, millal vastast haavata. «See on üks asi, mis mul kindlasti paremaks läheb. Vähehaaval on juba läinud, aga kindlasti on veel arenguruumi,» selgitas ta.

Kolmandas ringis ehk kaheksandikfinaalis kohtub Kontaveit ameeriklanna Venus Williamsi (WTA 9.) ja venelanna Jelena Vesnina (WTA 44.) vahelise mängu võitjaga. Eesti esinumbril pole vahet, kellega tuleb vastamisi minna. «Mõlemad on lööjad ja mõlemaga olen varem mänginud. Arvan, et mängin hästi ja olen heas vormis, ei pelga kummagi vastu mängima minna,» rääkis Kontaveit enesekindlalt. 

Kas ta tunneb, et võib oma praeguse vormi juures liivaväljakul võita ükskõik keda? «Ma ei ütle, et teen kõikidele silmad kinni ära, aga võin tasavägiselt mängida ja mängud enda poole tirida. Kuid võin ka kaotada,» jäi Kontaveit kahe jalaga maa peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles