Galerii: põhimängujuhita mänginud Rapla jäi Pärnule alla

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadam alistas korvpalli Eesti meistriliiga pronksiseeria teises mängus koduväljakul 73:67 (29:26) Rapla Avis Utilitase ning viigistas kolme võiduni peetava seeria 1:1 peale.

Kui esimesed kaks veerandaega kulgesid üsna korvidevaeselt ja tasavägiselt, siis puhkepausilt naasis paremini Pärnu, kes haaras 2.38 enne kolmanda veerandaja lõppu 49:35 eduseisu. Vigastatud mängujuhi Dominique Hawkinsita mänginud Rapla suutis järelejäänud ajaga kaotusseisu veidi vähemaks mängida ning viimast veerandaega alustati Pärnu 56:47 eduseisus.

Rapla jõudis 4.13 enne mängu lõppu kolme punkti kaugusele, kuid Pärnu neid enam lähemale ei lasknud. Kui 40 sekundit jäi mängida, olid raplakad viiepunktilises kaotuseisus. Seejärel asus Rapla mängu päästma, kuid lootusetult: Rapla lohakad eksimused rünnakul, mittetabavad visked ja Pärnu eneskindel tegutsemine jätsid võidu võõrustajatele.

Üleplatsimeheks kerkis Rapla mängija Devonte Upson, kelle arvele kogunes 16 punkti ja 12 lauapalli. Pärnu poolel olid parimad skooritegijad Siim-Markus Post ja Mihkel Kirves, kes mõlmead viskasid 15 punkti. Korraliku partii tegi Saimon Sutt, kes panustas suvepealinna meeskonna võitu 12 punkti, üheksa resultatiivse söödu ja seitsme vaheltlõikega.

Heiko Rannula: «Nende tagaliin jäi surve all hätta – see on meie mäng ja see surve kandis vilja,» rääkis Pärnu juhendaja mängujärgses intervjuus TV6-le. «Ilmselgelt oli neil mängujuhist puudu,» lisas Rannula, kes vihjas Hawkinsi puudumisele.

«Tänu Saimonile saime kaitses pallid kätte. Cressler ja teised olid tema vastu hädas. Kiidaksin ka Kirvest, kes sai vajalikult hetkel lauapallid kätte,» jagas Rannula oma hoolealuste suunas kiidusõnu.

Aivar Kuusmaa: «Me ei saanud mängu kiireks ajada, mida Dominique teeb. Pärnu survest tulid pallikaotused ja oma rumalused juurde. Peame hinge tõmbama ja vaatama, et järgmine mäng mitte surve alla jääda,» sõnas Rapla peatreener TV6-le. 

«Ma ei saanud aru, mida Bubalo väljakul tegi. Kui oled pehme ja lauda ei kontrolli, siis lükatakse igal pool ära. Upson on Bubalo kindlasti üle mänginud. Miks ma peaksin Bubalot mängitama?» kommenteeris Kuusmaa korvialuse mängija Domagoj Bubalo väheseid mänguminuteid.

Seeria kolmas mäng peetakse laupäeval Raplas, neljas lahing teisipäeval Pärnus ja vajadusel otsustav lahing 23. mail ehk kolmapäeval Raplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles