Galerii: Madridi Atletico võitis Euroopa liiga ja tuleb augustis Tallinna

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. augustil Tallinnas Lillekülas peetavas jalgpalli UEFA superkarikafinaalis mängib Madridi Atletico, kes alistas Euroopa liiga finaalis Marseille Olympique’i 3:0.

Lyoni Olympique’i kodustaadionil peetud finaalis oli esimene sajaprotsendiline võimalus Marseille’il, kui Valere Germain ei suutnud neljandal minutil üks-üks olukorras palli väravasse lüüa. Avapoolaja keskpaigas kinkisid Marseille’i mängijad Atleticole suurepärase võimaluse, mille Antoine Griezmann kasutamata ei jätnud.

Esimest poolaega jäi varjutama Marseille’i kapteni Dmitri Payeti vigastus, kes pidi 32. minutil väljakult lahkuma. Sellele vaatavad negatiivse pilguga kõige rohkem Prantsusmaa koondise poolehoidjad, sest maailmameistrivõistlused Venemaal algavad vähem kui kuu aja pärast.

Teist kolmveerandtundi alustas paremini Atletico, sest juba 49. minutil viis Griezmann Hispaania meeskonna kahe väravaga juhtima. Marseille’i peatreener Rudi Garcia tegi ründavad vahetused ning esimene võimalus üks tabamus tagasi lüüa tekkis kümmekond minutit enne lõpuvilet, kui vahetusest sekkunud Kostas Mitroglou suunas peaga palli posti. 

Järelejäänud ajaga ei suutnud Prantsusmaa meeskond skoori teha. Hoopis vastupidi: Atletico kapten Gabi vormistas 89. minutil mängu lõppseisu. Minut hiljem pääses viimast korda Atletico-karjääri jooksul eurosarjas väljakule Fernando Torres, kes teatas aprillis, et lahkub Madridi meeskonnast vähese mänguaja tõttu. 

Kolmandat korda Euroopa liiga (endise UEFA karika) võitjaks (2012, 2012, 2018) kroonitud Atletico kerkis samale pulgale Torino Juventuse, Milano Interi ja Liverpooliga. Koguni viiel korral on triumfeerinud Atletico liigarivaal Sevilla. 

Teine Lillekülas UEFA superkarikafinaalis mängiv meeskond selgub 26. mail, kui Meistrite liiga finaalis kohtuvad Madridi Real ja Liverpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles