Buffon ei lõpeta karjääri, aga lahkub Juventusest ja vabandas kohtuniku ees

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse hooaega järjest Torino Juventusega Itaalia meistriks tulnud väravavaht Gianluigi Buffon mängib klubi särgis viimast korda laupäeval Verona Hellase vastu.
Seitse hooaega järjest Torino Juventusega Itaalia meistriks tulnud väravavaht Gianluigi Buffon mängib klubi särgis viimast korda laupäeval Verona Hellase vastu. Foto: Massimo Pinca / REUTERS/Scanpix

Legendaarne Itaalia väravavaht Gianluigi Buffon üllatas täna jalgpalliavalikkust, kui ei kuulutanud oma pikka karjääri lõppenuks. Buffon kinnitas ainult, et mängib laupäeval Itaalia kõrgliiga viimases voorus oma viimase mängu Juventuse eest.

Mis saab edasi, jättis Buffon aga lahtiseks. «Viisteist päeva tagasi olin oma mõtetes juba endine jalgpallur. Aga nüüd pole ma selles enam kindel. Mulle on tehtud pakkumisi nii platsilt kui ka selle kõrvalt. Viimaste seas on kõige tähtsam Juventuse tehtud pakkumine,» rääkis Buffon. «Otsuse langetan uuel nädalal, pärast paaripäevast mõtlemisaega.»

Samas välistas Buffon mõne teise Itaalia klubi esindamise ning samuti ei soovi ta oma sõnade kohaselt asuda mängima madala tasemege liigas, millega välistas ilmselt näiteks Araabiamaade ja Hiina klubid. Aga mitte tingimata USA profiliigat MLSi. Väravavaht lisas, et võibolla otsustab ta mängija- või treenerikarjääri asemel hoopis pooleaastase puhkuse kasuks.

Pressikonverentsil tuli jutuks ka Meistrite liiga veerandfinaalis Madridi Reali vastu juhtunu, kus Buffon teenis Juventuse vastu lõpuminutil penalti määranud kohtuniku Michael Oliveri ründamise eest punase kaardi.

«Kui temaga kohtuksin, siis embaksin ja ütleksin, et ta pidanuks penalti otsuse üle veidi mõtlema. Seoses emotsioonide ja pettumusega käitusin moel, mis pole mulle omane. Pärast mängu läksin kohtuniku suhtes kasutatud sõnadega liiale ja selle eest palun ma vabandust,» rääkis Buffon.

2001. aastal Juventusega liitunud Buffon võitis klubiga üheksa Itaalia meistritiitlit (sealjuures seitse järjestikust vahemikus 2012-2018). Itaalia koondise esindas ta 176-s kohtumises ning tuli 2006. aastal maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles