Astana pressiteade oli ennatlik: mitu kilo kaotanud Kangert sõidab veel vähemalt ühe etapi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter

Astana pressiteates avaldatud informatsioon Tanel Kangerti katkestamise kohta Itaalia velotuuril ei vasta tõele, sest täna hommikul otsustas haigusest räsitud eestlane vähemalt ühe etapi veel kaasa sõita.

Astna kirjutas täna avaldatud pressiteates: «Tanel on viimastel päevadel läbi raskuste võistlustules püsinud, et oma meeskonda aidata. Ta ei ole saanud nii võidusõidu ajal kui selle väliselt normaalselt süüa. Olukord pole paremaks päevadega paremaks läinud. Täna läheb Tanel koju ning läbib arstliku kontrolli.»

Postimees võttis Kangertiga ühendust ning sai teada, et vähemalt tänase etapi sõidab eestlane veel kaasa. «Päris tõele see (pressiteade – toim) ei vasta, ma täna ikkagi veel stardin. See oli eileõhtune info. Praegu on enesetunne natukene juba paranenud. Vaatan, kuidas sõidu ajal enesetunne võrreldes eilsega on ning siis teen edasised otsused,» ütles Kangert.

Kangertil pole praegu veel aimu, mis haigus teda täpsemalt kimbutab. «Ma ei tea, millega tegu on. Võib-olla on mingi bakteriaalne nakkus. Ma olen täiesti tühi ja väsinud, aga kuna täna on sile etapp, siis süda ei luba starti minemata jätta. Olen nüüd antibiootikume söönud ja teen edasised otsused sõidu järgi. Eile õhtul oli seis täiesti lootusetu, kuid täna on enesetunne juba natukene parem,» ütles Kangert, kes on viimaste päevadega kaotanud mitu kilo.

Eilsel 11. etapil kaotas Kangert võitjale üheksa minutit ja kümme sekundit ning sai kirja 109. koha. Kokkuvõttes paikneb ta 33-minutilise kaotuse juures 39. positsioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles