Kontaveit alistas jälle Williamsi ja jõudis Roomas veerandfinaali (3)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 26.) alistas 3,3 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Rooma tenniseturniiri kolmandas ringis ameeriklanna Venus Williamsi (WTA 9.) 6:2, 7:6 (3) ja jõudis veerandfinaali.

Pool tundi kestnud avasetis murdis Kontaveit Williamsi servigeimi kahel korral (1:1 viigi- ja 4:2 eduseisus) ning ei vääratanud enda pallingul kordagi, kuigi ameeriklanna jõudis 2:3 kaotusseisus murdepallini.

Teist setti alustas eestlanna kehvasti, kui kaotas lubas Williamsil murdega juhtima minna. 0:3 kaotusseisus käis Kontaveidiga rääkimas tema treener Glenn Schaap ja seejärel teenis eestlanna kolm järjestikust geimivõitu ja viigistas seti. Mõlemad suutsid kuni kiire lõppmänguni oma servigeimi hoida.

Kiires lõppmängus pani Kontaveit oma paremuse kiiresti maksma, kui asus 6:0 juhtima ning teenis koguni kuus (!) matšpalli. Ameeriklanna tõrjus neist kolm, kuid enamaks ta võimeline polnud.

Kaheksa parema hulgas kohtub Kontaveit lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 20.) ja taanlanna Caroline Wozniacki (WTA 2.) vahelise kolmanda ringi mängu võitjaga.

Maailma edetabelis karjääri kõrgeimal ehk 26. kohal olev Kontaveit alistas Rooma turniiri avaringis 6:1, 6:1 Coco Vandeweghe (WTA 16.) ning teises ringis 7:5, 7:5 Svetlana Kuznetsova (WTA 39.). Avaringis vaba olnud Williams sai eile 6:2, 4:6, 7:5 jagu venelannast Jelena Vesninast (WTA 44.).

Williamsil avaneb võimalus revanšiks, sest 5. mail peetud Madridi turniiri avaringis sai magusa 3:6, 6:3, 6:2 võidu eestlanna. Kahes eelmises omavahelises kohtumises maitses võidurõõmu Williams, kui 2016. aasta Prantsusmaa lahtistel olid ameeriklanna võidunumbrid 7:6, 7:6 ja aasta varem USA lahtistel 6:2, 6:1.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles