PM Portugalis. Ott Tänak: ma ei ole koletis ja võitlen tiitli eest

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressi ette astusid Ott Tänak (all vasakul), tema kõrval Kris Meeke ning ülesmises reas Teemu Suninen ja Hayden Paddon.
Pressi ette astusid Ott Tänak (all vasakul), tema kõrval Kris Meeke ning ülesmises reas Teemu Suninen ja Hayden Paddon. Foto: Andres Vaher

Portugali ralli eelsel pressikonverentsil vastas Ott Tänak küsimustele nii MM-tiitli jahtimise, Portugalis soosikurolli kandmise, Toyota tiimiga kohanemise kui ka koletiseks olemise kohta.

Lõpust alustades – tavapäraselt küsija rollis üles antud Becs Williams soovis Tänakult teada, kas ta on monster, nagu teda ühes hiljutises veebiavarustes viraalseks saanud videos kujutatakse ja kas teda tuleb seetõttu karta?

«Ei, ma ei ole koletis. Ärge hirmutage lapsi! Olen tegelikult üpris meeldiv inimene,» vastas Tänak muigelsui.

Mõistagi tuli taas jutuks muljetavaldav võit eelmisel etapil Argentinas ja ootused täna õhtul algava Portugali ralli eel. «Loomulikult on plaan taas sama ehk võita. Tegime vahepeal taas hea testi, kus leidsime jälle uusi detaile, mida parandada. Aga üldises plaanis on auto sama, mis Argentinas. Ainult pisiasjad erinevad. Iluravi.»

Liikunud Lõuna-Ameerikas teda MM-sarjas edestavatele Sebastien Ogierile ja Thierry Neuville’ile lähemale, sõnas Tänak, et ülejäänud seitsme etapi eel on siht selgemast selgem. «Mõistagi on meie peaeesmärk MM-tiitel. Jõudsime juba eelmisel hooajal päris lähedale, aga veel mitte piisavalt. Siis kulus suur energia esimese võidu jahtimisele. Kohe selle hooaja alguses olin väga motiveeritud. Esimeste võistlustega pole ses mõttes midagi muutunud. Anname oma parima.»

Tänak kiitis Toyota meeskonnas valitsevat õhkkonda ja tiimipealikku Tommi Mäkineni. «Uues keskkonnas vajad alati õppimiseks ja harjumiseks aega. Aga võin senisega väga rahul olla. Oleme arenenud, lisaks pean oluliseks, et õhkkond meeskonnas on suurepärane. Kõik tahavad vaeva näha,» sõnas viiel etapil Yarist tüürinud saarlane. «Tommi on tõeline rallimees ja -fänn. Ma küll sõitjana teda ei tundnud, kuid kõigest on aru saada, et tegemist on väga kõrgel tasemel asjatundjaga. Räägime auto seadetest ja muudest tehnilistest küsimustest omavahel palju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles