Video: vaata, kuidas Kontaveidi superlöögid Williamsi põrmustasid

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esireket Anett Kontaveit sooritas Rooma WTA turniiri kolmanda ringi mängus Venus Williamsiga ridamisi hiilgavaid lööke.
Eesti esireket Anett Kontaveit sooritas Rooma WTA turniiri kolmanda ringi mängus Venus Williamsiga ridamisi hiilgavaid lööke. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP/Scanpix

Rooma WTA turniiri kolmandas ringis alistas Anett Kontaveit 6:2, 7:6 (7:3) maailma edetabelis üheksandal kohal paikneva Venus Williamsi ning jõudis veerandfinaali.

Matšis 37-aastase Williamsiga, kes võitnud karjääri jooksul seitse Suure Slämmi turniiri, nägi Kontaveidi esituses ridamisi suurepäraseid lööke, mille toel ta lõpuks ameeriklase põrmustaski. Heidame neile oivalistele löökidele pilgu peale!

Esimeses setis juhtis Kontaveit 3:2 ja omas enda servigeimis edu, kui Williamsi servitõrje pani ta mõnevõrra ebamugavasse olukorda. Kontaveit virutas piki piiri sellise tagantkäe, et hoia mütsi kinni!

Kontaveit lõi terve matši jooksul head esimest servi (õnnestumise protsent suisa 71, kolm ässa) ning hea servi toel vormistas ta ka 30 minutit kestnud esimese seti võidu.

Teise seti teises geimis sai Kontaveit taas hakkama hiilgava tagantkäelöögiga. Sedapuhku oli tegu diagonaali, mitte pikki piiri sooritatud löögiga, aga tulemus oli sama - Williamsil puudus variant palli päästmiseks.

Teise seti alguses murdis Williams eestlanna servi ja pääses 3:0 juhtima, aga Kontaveit tuli raskest seisust välja ja jõudis 3:3 viigini. Tollel teel oli tõhusaks abiks võimas eeskäetõrje, millega ta asus Williamsi servigeimi 40:0 juhtima.

Teise seti 12. geimis, kui Williams juhtis 6:5 ja Kontaveit servis, mängiti seisul 15:15 tähtis punkt. Selle kaotamine oleks pannud Kontaveidi enda servigeimis surve alla ja Williams oligi punkti võitmisele lähedal, aga Kontaveidil oli ka tolles olukorras oivaline vastus valmis.

Järgnes kiire lõppmäng, mille esimene punkt kujunes (kerge liialdusega) eepiliseks ning lõppes Kontaveidi hiilgava tagantkäelöögiga. 20-löögilise pallivahetuse tulemusel asus Kontaveit kiiret lõppmängu 1:0 juhtima ja peagi oli seis juba 6:0.

Kolm esimest matšpalli suutis Williams päästa, aga neljandat enam mitte. Kontaveit jõudis Roomas veerandfinaali, kus kohtub kas Läti esindaja Anastasija Sevastova (WTA 20.) või taanlanna Caroline Wozniackiga (WTA 2.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles