Kontaveit enne veerandfinaali: olen valmis ja mul pole midagi kaotada

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jõudis Rooma WTA turniiril veerandfinaali.
Anett Kontaveit jõudis Rooma WTA turniiril veerandfinaali. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Eesi esireket Anett Kontaveit alistas Rooma tenniseturniiri kolmandas ringis maailma edetabelis üheksandal kohal paikneva ameeriklanna Venus Williamsi 6:2, 7:6. «Tänase päevaga võib rahule jääda. Mäng oli kvaliteetne ja mängisin hästi,» olid päevakangelase esimesed muljed.

Samad tennisistid olid vastamisi vähem kui kaks nädalat tagasi Madridi turniiri avaringis ning ka siis väljus kolmesetilisest mängust võitjana Eesti esinumber. «Mõlemad mängisid täna paremini kui Madridis. Mingeid asju sain kasutada, mis eelmises omavahelises mängus sai läbi tehtud. Mul oli enesekindlus olemas ja teadsin, et kui suudan asju hästi teha, siis on mul hea variant teda võita,» kommenteeris Kontaveit.

Kui avasetis sai Kontaveit kindla võidu, siis teist setti alustas eestlanna kehvasti, kui jäi 0:3 kaotusseisu. Muretsemiseks polnud põhjust. «Paanikat ei olnud. Mina ei teinud midagi teistmoodi, vaid tema hakkas kõiki palle täiest jõust lööma ja need löögid õnnestusid tal väga hästi. Keskendusin oma mängule,» rääkis Kontaveit, kes võitis seejärel kolm geimi järjest.

Kiires lõppmängus asus Kontaveit 6:0 juhtima ning omas koguni kuute matšpalli. Ega see talle endale üllatusena ei tulnud? «Siin midagi niisama kätte ei tule, ma mängisin ise kõik punktid väga hästi. Olin kohe agressiivne ja suutsin ta surve alla panna,» selgitas ta.

Kui eilse võidu järel leidis Kontaveit oma mängus rohkesti murekohti, siis täna polnud millegi kallal nuriseda. «Ma usun, et alati saab paremini mängida, kuid tänasest mängust ei oska praegu midagi välja tuua.»

Eile alistas Kontaveit väikesel väljakul venelanna Svetlana Kuznetsova, kuid mäng Williamsiga toimus lausa peaväljakul. Kuidas Kontaveit end suurel areenil tundis? «Mulle meeldib suurtel väljakutel mängida. Eile oli kõrvalväljakul mäng, kus oli hästi palju liikumist ja muid segavaid faktoreid,» rääkis Kontaveit, kellele Roomas mängimine meeldib. «Ma jõudsin siin ka eelmine aasta veerandfinaali – siin on head väljakud ja mõnus keskkond.»

Kaheksa parema hulgas kohtub Kontaveit lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 20.) ja taanlanna Caroline Wozniacki (WTA 2.) vahelise kolmanda ringi mängu võitjaga. Kontaveidi vastane selgub täna hilisõhtul ning veerandfinaalmatš peetakse homme. «Mina olen valmis, mul ei ole midagi kaotada. Pole vahet, kes vastu tuleb. Mõlemaga olen mänginud, aga nendest mängudest on tükk aega möödas. Tunnen end hästi ja lähen parimat andma,» teatas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles