Euroliiga finaalturniir: kas kütkestav Žalgiris suudab teha imet?

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgiris läheb Euroliiga finaalturniirile vastu pingevabalt - neil puudub võidukohustus.
Kaunase Žalgiris läheb Euroliiga finaalturniirile vastu pingevabalt - neil puudub võidukohustus. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga on jõudnud Belgradis toimuva finaalturniirini, kus esimeses poolfinaalis kohtuvad täna kell 19.00 Istanbuli Fenerbahce ja Kaunase Žalgiris. Juba nelja parema sekka jõudmisega paraja üllatuse valmistanud Leedu klubil on võimalus korda saata suur ime.

Valitsev meister Fenerbahce püüab võita Euroliigat teist hooaega järjest. Finaalis mängitakse tänavu kolmandat kevadet järjest ning kindlasti ei soovita rahulduda vähemaga kui mullu. Kui Fenerbahcel lasub poolfinaalis võidukohustus, siis neile vastu tuleval Žalgirisel on vastupidi võimalik ainult võita, sest ootusi on ületatud juba praegu. Viimati mängis Žalgiris Euroliiga finaalturniiril 1999. aastal, kui see ka võideti. Nüüd püütakse uut imet.

Kui veerandfinaalide eel arvati, et Žalgiris suudab Piraeuse Olympiacosele hambaid näidata, siis neid, kes uskusid Žalgirise veenvasse 3:1 võitu, ilmselt kuigi palju polnud. Ometi just nii läks ning too vägev seeria on suurendanud fännide ootusi ka enne poolfinaali tiitlikaitsjaga. Kuuldavasti kavatseb Belgradi sõita ligi 2500 Žalgirise poolehoidjat, teiste seas ka Leedu president Dalia Grybauskaitė. On üldteada, et kui seerias on juhuse osakaal väiksem, siis ühes mängus võib juhtuda kõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles