Võimas Anett Kontaveit lummas Rooma publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jõudis Rooma WTA turniiril veerandfinaali.
Anett Kontaveit jõudis Rooma WTA turniiril veerandfinaali. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Kui Anett Kontaveit (WTA 26.) oli teist nädalat järjest maailma edetabelis üheksandal kohal olevast kogenud Venus Williamsist jagu saanud (6:2, 7:6 (3)) ja 2,7 miljoni euro suuruse auhinnafondiga Rooma WTA turniiril veerandfinaali jõudnud, teatas naiste profitennise katuseorganisatsiooni WTA ametlik Twitteri-konto:

«Kontaveit jõudis Roomas veerandfinaali ka mullu. Mängis hiljuti Stuttgartis poolfinaalis, kaotas Madridis kolmandas ringis hilisemale võitjale Petra Kvitovale. Ta on liivaväljakutel uskumatult ohtlik!»

Komplimendile on raske vastu vaielda – lisaks kahele võidule 37-aastase ameeriklanna Williamsi üle on Kontaveit kahe eelmise nädala jooksul saanud liivaväljakul jagu maailma edetabeli 20 parema sekka kuuluvatest Kristina Mladenovicist (Prantsusmaa), Angelique Kerberist (Saksamaa) ja Coco Vandeweghest (USA).

Seega polnud sugugi põhjust imestada, et pärast eilset võitu tänasest veerandfinaalist – sõltuvalt eile hilisõhtul lõppenud mängust on vastaseks kas Anastasija Sevastova (WTA 20., Läti) või Caroline Wozniacki (WTA 2., Taani) – rääkides sõnas Kontaveit  rõõmsalt: «Mina olen valmis, mul ei ole midagi kaotada. Pole vahet, kes vastu tuleb. Mõlemaga olen mänginud, aga nendest mängudest on tükk aega möödas. Tunnen end hästi ja lähen parimat andma.»

Eilne mäng Williamsiga oli muljetavaldav. Nagu kirjeldas WTA koduleht: «Kui eelmisel nädalal Madridis jäi eestlane esmalt ühe setiga kaotusseisu, siis täna alustas ta võimsalt ning saatis matši jooksul teele 26 äralööki, mis oli peaaegu kaks korda suurem sundimata vigade arvust (14). Kontaveit paugutas äralööke igast väljaku otsast!»

Eesti esireketi start oli tõesti nii võimas, et Williamsil sellele midagi vastu panna ei olnud. Pool tundi kestnud avasetis murdis Kontaveit Williamsi servigeimi kaks korda (1:1 viigi- ja 4:2 eduseisus) ega vääratanud oma pallingul kordagi.

Teist setti alustas eestlanna kehvasti, jäädes 0:3 kaotusseisu, aga kasutas siis reeglites ette nähtud võimalust pidada nõu treeneriga ning Glenn Schaapi juhistest oli kasu – Kontaveit viigistas ja viis seti kiiresse lõppmängu, kus asus 6:0 juhtima ja võitis 7:3. «Tänase päevaga võib rahule jääda. Mäng oli kvaliteetne ja mängisin hästi. Mul oli enesekindlus olemas ja teadsin, et kui suudan asju hästi teha, siis on mul hea variant teda võita,» sõnas Kontaveit.

Kui kolmapäeval teises ringis venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 38.) üle saavutatud võidu järel leidis Kontaveit oma mängus rohkesti murekohti, siis eile mitte. «Usun, et alati saab paremini mängida, kuid tänasest mängust ei oska praegu midagi välja tuua.»

Rooma tennisekompleksi keskväljakul toimunud kohtumist jälginud rohkearvuline publik jäi Kontaveidi hinnanguga ilmselt nõusse, sest eestlanna lummavad löögid pälvisid kohtumise jooksul mitu korda marulise aplausi. Eriti imeline oli teise seti kiire lõppmängu esimene punkt: Williamsi servil leidis aset 20-löögiline pallivahetus, mille lõpetas Kontaveidi hiilgav tagantkäsi.

Veerandfinaali jõudmisega on Kontaveit taganud endale 58 313 eurot auhinnaraha. Poolfinaali jõudmisega kasvaks preemiasumma 126 590 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles